Autor: mr.Filip Matošić
Datum objave: 27.12.2011
Share
Komentari:


Primum predaja

Gospodja i Gospodin

 

Primopredaja...........

Fotografija koju imamo mogućnost promatrati uvijek će otkrivati poneki novi detalj. Sada  se držim supstrata koji fotografija otkriva trenutkom svojega nastanka. Gospođa i Gospodin, u prvome planu fotografije,su izmijenili pokoju informaciju. Verbalni dio susreta je zanemariv glede  držanja tijela, izraza lica osoba na fotografiji. Gospođa,koja u rukama drži skriptu uvijenu u foliju, odjevena je pomalo monotono ali i elegantno, komplet u kojem je, podudara se s bojom kose, prelijeva se, od svijetlo plave sa srebrenim odsjajem, do plave s  tamnijim sivim odsjajem. Biserne naušnice i ogrlica ne privlače pozornost kao ni narukvice na desnom zapešću, dvije tanje zlatne i jedna s bijelim detaljima. Mogu reći skladno,ali monotono, mogla je dodati koji detalj slične, veselije boje. Gospođa, odjećom šalje o sebi sliku sivila. Pognuta glava, spušten pogled, da nema skripte,uvijene u foliju,mogao bih reći da zazire od nečega.Obrazi su opušteni,kao bezvoljni,izgledom,oči uprte u skriptu,uvijenu u foliju, skrivene vjeđama osjenčanima bojom u tonu odijeće, traže uporište,da ne bi morala očima kontaktirati s bilo kim drugim u prostoriji.

Gospodin,slijeva,do Gospodje,odijelom šalje poruku stabilnosti,mudrosti,čemu pridonosi plava boja. Rukavi košulje prekratki su „kusasto“, neprimjereno eleganciji koju želi naglasiti držanjem tijela,ali ne i mimikom,licem.Držanje gornjeg dijela torza korektno je, no prekriženi dlanovi u predjelu pojasa jasno pokazuju da je zatvoren za ikakvu komunikaciju, što je i licem „pojačao“. Naime licem izražava nepovjerenje u ono što je čuo i što sluša. U krajevima usana potkrada se lagani podsmjeh, koji potvrđuje položajem glave nagnute lagano u lijevu stranu. Način na koji je prekrižio dlanove, desni preko lijevoga,daje zaključak da je dešnjak, neovisno kojom rukom piše.

Gospodin,u pozadini, radi pomutnju fotografije, naime trebao bi davati nekome podršku od prednjih aktera ove fotografije. Nasuprot tomu, položajem svoje glave i očiju,odaje zamišljenost, zdvojnost prizorom pred sobom,dok lijevom rukom „igra“ s desnom,dakle lijevak je. Desno rame spušteno,lijevo uzdignuto, stav neprimjeren Gospodinu od kojega se očekuje podrška. Kravata u dvije boje,kao da je neopredijeljen sam u sebi, košulja nije posve bijele boje,ispada da nije mislio kakav će dojam ostaviti. Držanje prikladno žalovanju, a ne osobi koja daje podršku.     

 

 

1077
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.