Autor: Rančić R.Božidar,Ph.D.
Datum objave: 24.09.2014
Share
Komentari:


Pristup ljudskom organizmu, kao makropolimeru

.....liječi se posljedica,što je u stvari pogrešno......a što s uzrokom ?

Otkrivanje uzroka raznim patologijama , koji su bitni za liječenje posljedica tih uzroka.

Danas mnogi tvrde da je uzrok nepoznat ili da je genetska deformacija.

Zato se danas liječenje sastoji od grubih intervencija, a ne od otklanjanja uzroka, znači, liječi se posljedica, što je u stvari pogrešno.

Želio bih da stvorimo snagu koja će čovječanstvu pokloniti  jedno rješenje iz područja  fiziopatologije, jer uz akumulaciju toksina u ekstrastaničnoj tekućini, koja je uzrok starenja i raznih bolesti, mi bismo mikrostruje objasnili i dokazali kao još jedan uzrok koji zajedno s naglašenim uzrokom, mogu biti fatalni po zdravlje čovečanstva, osobito u poznim godinama, kada predje u razdoblje katabolizma.

Zato bih želio da mi budemo preteče toga pokreta nove medicine, koju možemo  nazvati -  medicina životne ravnoteže.

Uz prevenciju  koju možemo  aplicirati otklanjanjem uzroka, konstruirao  sam jednu kabinu gdje se ona ponaša kao jedan oblik maternice, gdje možemo regenerirati organizam po želji i tako odagnati  starenje, te dovedemo organizam u stanje regeneracije, s tim što bi pomoću te kabine natjerali tijelo da konzumira slobodne radikale u ekstrastaničnoj tekućini i da dodje do podmladjivanja organizma.

Ovaj problem je posljednjih godina predmet razmatranja i pažnje mnogih istraživačkih centara. Centar Cetecor iz Monfalcone-a ima čast dati svoj doprinos ovoj problematici. Da bismo shvatili ovaj fenomen,moramo razmotriti ljudsko tijelo, ne podijeljeno na dijelove, već kao organizirani sistem zbog povezivanja, ne samo organa i stanica, već i molekula istog tijela, uzimajući ga poput velikog makro-polimera, sa svojom intermolekularnom energijom. Prije svega, moramo reći da naše tijelo ( kao i biljke i životinje) trpi dva jaka

utjecaja: endoenergetski i egzoenergetski. Prvi upravlja metabolizmom, organima, živčanim sustavom, itd., a drugi djeluje preko mjesta sa svojim energetskim oblicima: vlagom, sušom, svjetlošću, toplinom, hladnoćom, elektromagnetskim poljima, radioaktivnošću ( posebno Zemljino magnetsko polje gdje su intermolekularni prostori ispunjeni elektronima, generirajući elektrostatičku silu polimera).     

Sve je to vrlo važno za cijelu  strukturu koja živi na Zemlji. Egzoenergetski utjecaji imaju stalnu težnju promijeniti ili odrediti genotip, cjelokupni sistem jednog živog organizma (sve je to jasnije ako promatramo zemljinu koru i modifikaciju života na njoj, kroz  evoluciju živih bića i adaptaciju u prostoru u kojem žive kroz prirodno odabiranje i održavanje istih).

Zbog toga je ljudsko tijelo stvorilo svoju samoobranu, sa svim ograničenjima koja iz toga proistječu, kao što su bakterije, gljivice, virusi, temperature, ali i protiv radijacije, magnetskih valova  i svih ostalih elektromagnetskih fenomena. Moramo spomenuti odakle dolazi obrana od egzoenergetskih patoloških utjecaja...

Udišući kisik, organizam ispušta veliku količinu električne struje. Pomoću određenih parametara možemo izračunati količinu kisika koji udišemo u minuti, hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca, brzinu kretanja krvi, računajući da svako crveno krvno zrnce ima šest negativnih naboja, odnosno tri atoma kisika gdje je svaki atom s dva negativna naboja. Svi ovi parametri nam omogućuju evidentirati da naše tijelo proizvodi snagu od 75 ampera u minuti. Kada se tijelo nalazi u ravnoteži, sa svim ovim proizvedenim elektricitetom, čini jedan periferni omotač od magnetskog polja, čime se branimo od drugih vanjskih  elektromagnetskih polja.

Ovaj proces se objašnjava sljedećim zakonom fizike: po Kulonovom zakonu, dva jednaka naboja se odbijaju, a dva različita se privlače:

Jasno je da naš negativni omotač odbija druge utjecaje istim negativnim nabojem, ali i naš omotač ima svoje granice: ne uspjeva se suprostaviti višim oblicima. Ne može se uravnotežiti ako u njegovoj unutrašnjosti ima agenasa koji razvijaju naboje suprotnog znaka, snižavajući njegovu snagu i stoga čitav obrambeni sustav ( tijelo je poput Faraday-evog kaveza). Primjer: kad je vrijeme vedro i nije vlažno, zrak je naelektriziran pozitivnim električnim nabojem te tako naše električno polje-omotač- ima uravnoteženo vanjsko pražnjenje.

Naprotiv, kad je vrijeme oblačno i vlažno, u smislu Kulonovog zakona, sprječava se pražnjenje našeg omotača i tako raste elektrostatički pritisak periferije tijela, imamo smetnje pri disanju kože jer se mikrokapilare sužavaju, ometa kretanje impulsa prema periferiji tijela i tako se stvara periferno mišićno stvrdnjavanje. Osoba koja pati od reumatizma, artroze, upale cerviksa, koksartoze, koksalgije, pokazuje umor, otekline, vrtoglavicu, itd.                  

Nakon ovog kratkog objašnjenja, ukratko moram spomenuti cirkulaciju i transmisiju kisika u tijelu, da bi se bolje shvatili elektrostatički fenomeni određeni prisustvom ugrađenih metala.

Za pokretanje dobrog metabolizma, moramo imati dobru transmisiju kisika.Dvadeset godina sam proučavao mnogo fenomena magnetskih polja ljudskog tijela i primjetio sam da mnoga iznesena rješenja koja nudi medicina nisu precizna. Dugim promatranjem, otkrio sam izvjesne dijalektične zakone (međusobni odnosi materije posredstvom prirodnih zakona) kod raznih fenomena fiziologije tijela, naročito fenomena disanja i transmisije kisika.

Sve stanice tijela imaju negativne električne naboje. Ravnoteža se uspostavlja po zakonu koji kaže:  Elektroni se kreću od višeg naboja k nižem, sve dok te dvije koncentracije ne postanu jednake (ravnoteža).Primjer:  kad je metabolizam viši u našem muskularnom sustavu, prisustvo kisika se smanjuje i tako izaziva razliku u potencijalu između krvi i mišića, jer u krvi je koncentracija kisika viša i tako se stvara razlika u potencijalu, od višeg u krvi do nižeg u mišićima (kisik se troši u mišićima zbog metabolizma šećera C6H12O6. ( C6H12O6 + 6O2= 6CO2 + 6H2O+ energija)

Na osnovu ovog fenomena možemo utvrditi jedan zakon: u mišiću koji radi, nasuprot onom koji ne radi, negativni potencijal se smanjuje za veličinu koja je proporcionalna ili suprotna naporu. Dokazali smo ovaj zakon kroz sljedeći

eksperiment: osoba se opruži i na bicepsima se apliciraju elektrode zbog mjerenja negativnog električnog potencijala; lijevom rukom se podiže teret od 6 kilograma i dijagram pokazuje da je negativno opterećenje smanjeno u odnosu na drugu ruku koja se ne pomiče. Kada se teret smanji na 3 kilograma, na dijagramu se vidi opterećenje smanjeno za polovinu u odnosu na prvo, u odnosu na drugu ruku koja se nije pomaknula. Izvršili smo ovaj eksperiment na osobi bez metalnih mostova i amalgama. Ponovili smo ga  odmah nakon što smo postavili mostove i amalgame, a da nismo primjetili promjene  u potencijalu na dijagramu.

Sukcesivno, mjerenja na istoj osobi s mostovima i amalgamima, isprva nisu pokazala nikakvu neregularnost. Nakon mjesec dana dijagram se počeo pogoršavati, smanjujući negativni potencijal. Nakon šest mjeseci, pogoršavanje se nastavilo i nakon godinu dana dijagram je pokazivao negativan potencijal koji se i dalje smanjivao, kao da je osoba dizala neki teret.  Ponovili smo eksperiment na 20 različitih osoba, s različitim teretima i s različitim mišićima na tijelu (leđa, ruke, noge) i s različitim mostovima u ustima, s različitim količinama amalgama  i drugih metala. Nakon što smo izvadili mostove i amalgame, neke osobe, naročito žene i djeca, povratile su svoju ravnotežu nakon 20 dana, druge osobe nakon 3 mjeseca, a  neke i nakon godinu dana.

Vidjeli smo da žene nakon menopauze i muškarci teže vraćaju svoju ravnotežu, teže nego žene koje još nisu u menopauzi i mlađi  muškarci.

Osobe mlađe od 25 godina vraćaju se nakon 15- 20 dana, a od 30 i više godina u vremenu koje je kraće od 3 mjeseca do godinu dana. To ovisi o količini metala u ustima. S ovim i drugim eksperimentima koje smo obavili, bez njihovog nabrajanja, postigli smo isti rezultat, uz dokaz da metali ugrađeni u  usta i tijelo, proizvode smetnje u obliku sindroma, koji smo nazvali: sindrom Cetecor. Ovaj sindrom Cetecor, kao i ostali eksperimenti, bit će sakupljen u knjizi koja će imati naslov:

 "Intermolekularna bioelektronika primjenjena kod liječenja tijela i žive stanice".

Kako se manifestira sindrom? Nakon ugradnje raznih metala u usta, pacijent počinje pokazivati simptome, u različitim vremenskim intervalima, koji ovise o količini metala, strukturi mišićne mase te starosti osobe. Kod nekih pacijenata postoje alteracije (visoka temperatura: 37,2 do 37,5) u dugom vremenu, mjesecima. Nakon mjesec dana pojavljuju se blage smetnje kod cervikala, bolovi u rukama, mišićni grčevi na leđima i debelom mesu, umor, bolovi u leđima, lice postaje blago cijanotično, zajedno s nogama pa do oko polovine tibije. Pojavljuju se vrtoglavica i nesvjest, članci se napuhuju i pojavljuju se bolovi u mišićima koji se s vremena na vrijeme pomiču, naročito s atmosferskim promjenama.Laboratorijske analize uvijek dobro dođu, pa se  i u rentgenskim snimcima ne vide anomalije. Osoba postaje sve umornija.

Popuštaju lukovi u nogama (stopalima), te ista postaju ravna ili visoka, neuromuskularne sinapse se blokiraju i neke osobe  nisu više u stanju hodati. Mnogobrojni su drugi simptomi, prisutni na patološkom nivou, koje ovdje nećemo nabrajati. Vidljivi simptomi su samo dio svega , ali postoje mnogi drugi koji nisu vidljivi.

Primjer: prisustvo metala u ustima (mostovi, amalgami, itd.) u dodiru s pljuvačkom, krvi, kostima, desnima, ponašaju se poput male baterije. Za vrijeme naših istraživanja primjetili smo da ovaj fenomen (mjereći sukcesivno električnu snagu) izaziva različite elektrokemijske reakcije. Aparatom koji je izrađen za ovakve slučajeve, s elektrodama od ugljika, da se ne bi mijenjala preciznost mjerenja (metalne elektrode u dodiru s drugim metalom mogu kompromitirati rezultat) vršili smo mjerenja. Za vrijeme naših promatranja vidjeli smo da prisustvo metala polarizira usta. Stvaraju se negativan i pozitivan pol. Za vrijeme mastikacije, ovi polovi se mijenjaju, zubi sijeku hranu  koja je jedan polimer. Iz intermolekularnog prostora sažvakane hrane izlazi izvjesna količina elektrona razmjerna količini sažvakane hrane. Kao kemijska reakcija između pljuvačke i supstanca iz hrane, stvara se elektrolit koji mijenja i aktivira polaritet usta, stvarajući anodu i katodu. Jasno je što mogu izazvati katoda i anoda ugrađene u krv, kosti i u meko tkivo.

 Želio bih vam dati kratko objašnjenje , s nabrajanjem onoga što se događa, bez mjerenja parametara.Još da naglasim i to da amalgamske plombe sadrže pored ostalih metala i živu koja spada u teške metale.Ona ima 80 protona, 80 neutrona i 80 elektrona, dok kalcij u zubima i koštanom tkivu ima 20 protona, 20 neutrona i 20 elektrona.Prilikom žvakanja (mastikacije) dolazi do trenja između amalgamskih plombi u zubima i hrane, gde molekuli žive mogu da se odvajaju od njih i da štetno deluju u organizmu , ne samo na muskularne neurosinapse, nego i na neurosinapse u mozgu, što može da pobudi i pojavu raznih fizioloških bolesti.

1) Elektroliza H2O u krvi proizvodi kisik O i vodik H. Oslobođeni nascentni kisik napada sve elemente u krvi, uz proizvodnju oksidirane krvi. Primjer:

oksidira hormone, vitamine, mineralne soli, gvožđe, jonski kalcij, kalcij, natrij, itd. U tom slučaju se stvara jedan Ph drugačiji od tjelesnog tkiva. Pojedini vidovi samoobrane u tijelu ne prepoznaju svoje tkivo i reagiraju na drugačiji način, izazivajući razne forme patologije, razmjerno genetskoj formi osobe. Slabiji organi reagiraju, stvarajući razne oblike bolesti. Neke osobe ne obolijevaju odmah, ali su uvijek u opasnosti dobiti neku patologiju.

2) Druga opasnost: mikromjehurići koji se stvaraju elektrolizom, u dodiru s krvlju, proizvode mikro koagulume koji se mogu nagomilati u cerebalnim dijelovima, začepivši mikrokapilare i mogu izazvati razne smetnje u memoriji, pa i cerebralnu ishemiju.

3) Jonski kanali stanica mijenjaju se u prisustvu elektronike. Ph u ekstrastaničnom prostoru mijenja se jer  remeti kiselo- baznu ravnotežu. Elektroni koji prolaze kroz tjelesno tkivo neutraliziraju ionski kalcij Ca++, uz snižavanje koncentracije u mišićima i krvi, uz izazivanje grčeva i mišićnog stvrdnjavanja. Ova velika smetnja nastala prisustvom mikrostruja u ustima i u tijelu, kao što smo već rekli, neutralizira jonski kalcij koji postaje neupotebljiv kao aktivni kalcij   koji je potreban za metabolizam tijela. Kad krv prolazi kompenziranim jonskim kalcijem kroz paratiroidnu i tiroidnu žlijezdu, ove ga ne prepoznaju i počinje hiperhormonalna reprodukcija i tako raste prisustvo hormona u krvi, opada koštani kalcij, te tako izaziva pojavu osteoporoze, pa i deformaciju spomenutih žlijezda. Naša statistika pokazuje da više od 80% ljudi koji su imali gornje i donje cirkularne mostove imaju problema: bolesne tiroidne i paratiroidne žlijezde, osteoporozu, cerebralne tumore, cerebralnu ishemiju, koronarne smetnje, dijabetes, plućni emfizem, psorijazu, epileptičke forme, kožne probleme, masnu kosu, cijanotičnu put, napuhnute noge, mišićnu distrofiju, amiotrofičnu lateralnu sklerozu, kamen u bubregu, itd. Ne možemo pobrojati sve ostale patologije zbog kratkoće prostora i vremena.

Moramo napomenuti još jednom, kao i u početku, da se kod različitih osoba mogu naći različite patologije, iz istih uzroka, jer ovise o njihovoj genetskoj formi.

 4) Kuda ide neutralizirani jonski kalcij? Akumulira se, izazivajući artroze i bubrežni kamenac (akumulira se u bubrezima) kalcificira jedan dio mozga izazivajući kod nekih subjekata lateralnu amiotrofnu sklerozu, blokira sinapsu, sprečavajući transmisiju živčanih impulsa. Na taj način, eliminira mišićne mikrovibracije i izaziva poremećaj cirkulacije venske krvi, što kod izvjesnih osoba izaziva trombozu dubokih vena.

5)Na fiziološkom nivou jajnika elektronsko prisustvo mikrostruja utječe tako što neutralizira jonski kalcij na periferiji jajnika, gdje je  ovulacja bolna i ponekad se ne dovršava. Ako žena trpi utjecaj mikrostruja, stvrdnjava se periferija jajnih stanica i tako je spermatozoidi ne mogu  oploditi, izazivajući sterilitet.

6) U slučaju cirkularnih mostova, implantata, amalgama (proizvođači velike električne snage), mijenjajući Ph u ekstrastaničnom prostoru, elektrostatički naboj stanice  se mijenja, stanična alimentacija se ne bira po njenom elektrostatičkom naboju, već ulazi u vidu osmoze, preplavljujući stanice alimentacijom koja nije odabrana za potrebe metabolizma stanice.

7) Stanična potreba je razmjerna elektrostatičkoj formi koju stanica oslobađa u svom metabolizmu. Prisustvom hrane koja nije odabrana, stanica se dijeli brzo, stvarajući tumoralne forme razne vrste, ovisno o akumuliranim toksinima u ekstrastaničnom prostoru.

8) Da bi se razumjele tumoralne forme moramo poznavati veoma dobro intermolekularnu bioelektroniku. U tom smislu, naš centar Cetecor može osigurati  svoj doprinos u vidu eksperimenata i promatranja. Utvrdili smo jedan dijalektični zakon koji ćemo kasnije citirati. Stanična vibracija, izazvana normalnim egzoenergetskim utjecajem (ne navodim izmjerene parametre) je povezivanje elektrostatičke forme intermolekularne energije stanične mase i organa te je povezana s energetskom konstitucijom histoloških čestica tijela, koje su osnova svakog živog bića svemira (objašnjenja i detalji se nalaze u knjizi). Bez ovog zakona nema ni govora o studiji povodom raka. Sve institucije su pune informacija (savršenih, skoro nezamislivih), ali nisu uokvireni u energetskom mozaiku žive stanice.

Sav materijal se mora staviti u službu cilja...

ZAKLJUČAK

Kao prva primjedba povodom navedenih fenomena, manifestiraju se neke od opisanih  patologija, zbog doprinosa inkorporacije metalnih materijala u usta i tijelo, koji induciraju, stvaraju i provode struju. Ove simptome smo nazvali: sindrom Cetecor. Koristit ćemo ovaj naziv i ubuduće, objavljujući fenomene koji će se pojavljivati za vrijeme naših istraživanja i studija.

Druga primjedba: neutralni zubi

Proučavajući naprijed spomenute fenomene, da bi se izbjegle smetnje i patologije zbog doprinosa utjecaja metala ugrađenog u usta s mikrostrujama, proizveli smo neutralne zube, koji ne stvaraju, ne provode i ne polariziraju usta, bez ikakve kontraindikacije, estetski prihvatljive, s odličnom funkcionalnošću, s trajanjem dužim od aktuelnih zuba. Neutralni zubi nemaju nikakav metalni kontakt s tijelom i ne mogu figurirati kao da su antena na mobilnom telefonu.

Antena u našim ustima (metalni zubi) okuplja magnetskaa polja koja se transmitiraju u tijelu, zamjenjujući i alterirajući živčane impulse, slabeći naš zaštitni omotač i snižavajući obranu tijela, neutralizira ionski kalcij u sinapsama što oslabljuje promet živčanih impulsa.

Jonski kalcij s nedostatkom 2 elektrona  pravi razliku u potencijalu između mozga i sinapsi jer postaje pozitivan zbog nekompenziranih 2 protona u jezgru atoma kalcija. Jonski kalcij je rastvoren u organizmu živih bića samo kada mu nedostaju 2 elektrona:  on ima 18 elektrona,

20 protona, 20 neutrona dok nerastvorljivi kalcij  ima: 20 elektrona,

20 protona i 20 neutrona. Metalni zubi ugrađeni u usta ponašaju se kao električni zubi koji svojim električnim djelovanjem dodaju rastvorenom ionskom kalciju 2 elektrona i pretvara ga u nerastvorljivi kalcij koji se može akumulirati u raznim dijelovima tijela i stvara uvjete za pojavu raznih fizioloških poremećaja: autoimune bolesti i dr. da ih ovdje sada ne nabrajam  O tom problemu smo dosta izložili u prethodnom dijelu izlaganja. Spomenut ću proizvodnju neutralnih zuba koja je nešto kompliciranija jer zahtjeva maksimalnu preciznost kod pripreme nosača koji će na kraju biti pokriveni. Mi kao proizvođači garantiramo ovaj proizvod budućnosti koji će u cijelosti morati zamijeniti stare modele zuba koji su danas aktualni a nezdravi, a s time bi se izbjegli patološki fenomeni koji su već navedeni. Nalazimo se u fazi projektiranja jednog tipa neutralnog implantata, koji nema kontraindikacija a sa kojim ćemo vas bliže upoznati u nekom narednom izlaganju.  Primjenom neutralnih zuba i neutralnih implantata mislim da će država moći uštedjeti najmanje 50% u zdravstvenim troškovima.

Sve informacije o ovom problemu možete dobiti od tvrtke Cetecor u Monfalcone-u  kao i od tvrtke Vita salvus, Buroli 30A Brtonigla.

Telefon: 052 77 4643 i mobitel: 092 108 1774.

Telefon u Italiji: 0481 790 8814 i mobitel: 347 1454 226

Gore opisani materijal deponiran je kod ministarstva zdravstva i ministarstva proizvodnih aktivnosti, u Rimu.

 

1602
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.