Autor: admin
Datum objave: 11.11.2017
Share


Prof.dr.sc.Mario Plenković

Public Relations

Prof.dr.sc.Mario Plenković

http://hrcak.srce.hr/file/163453


Razvojem općih, pojedinačnih i posebnih zakonitosti komuniciranja u konkretnim ljudskim djelatnostima razvijaju se nove pojedinačne komunikološke discipline kao što su: Informacijski sustavi, interpersonalna komunikacija, medijska komunikacija, politička komunikacija, organizacijska komunikacija, interkulturalna komunikacija, razvojna komunikacija, zdravstvena komunikacija, vjerska komunikacija, popularna komunikacija, pedagoška komunikacija, vizualna komunikacija, grafička komunikacija, policijska komunikacija, poslovna komunikacija, komunikacija u kulturi, turistička komunikacija, komunikacija novih medija,

komunikacija s novim IC – tehnologijama, internetska komunikacija, konvergentna medijska komunikacija, digitalna komunikacija, komunikacija na društvenim mrežama, komunikacijski menadžment, komunikacija mrežnih marketinga i komunikacija u odnosima s javnostima (Public Relations).


To su nova područja komuniciranja unutar strukturiranja, održavanja,

razvoja i unapređivanja svih oblika međuljudskog komuniciranja. Temeljna svrha svakog komuniciranja je prakseološko unapređivanje i znanstveno

utemeljenje novih spoznaja, informacija i komunikacija s pomoću kojih se lakše, brže i učinkovitije uspostavljaju i razumijevaju komunikacijski procesi.

Komunikacijski obrat u komunikologiji odnosa s javnostima se dogodio kada se počelo promišljati odnose s javnostima u skladu s pluralnim, tržišnim i gospodarskim zakonitostima. Snažnim razvojem tržišnog i političkog marketinga dolazi do holističkog usklađivanja svih komunikacijskih elemenata u gospodarskom i političkom sustavu u kojima dominatna znanstvena pažnja pripada znanstvenom polju informatologija i komunikologija s naglaskom na utemeljenje nove komunikološke discipline Odnosi s javnostima / Public Relations



Gospodinu Prof.dr.sc.Mariu Plenkoviću (od 9.do 12.studenoga,2016.)


Prijedlog gospodje Tine Eterović Čubrilo, predsjednice FIJET, Hrvatska,u ime Vijeća INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza, u ime F.E.S.T./Europske federacije turističkih novinara sa sjedištem u Rimu, Italija,zadovoljstvo je izvjestiti Vas da ste predloženi za međunarodnu turističku nagradu POVELJU F.E.S.T. 2016, „Za izuzetan doprinos razvoju turizma“.

 

Ova prestižna međunarodna nagrada POVELJA F.E.S.T., pred 35. godina utemeljena u Rimu, Italija, nakon Italije i Poljske, od 2003.g., dodjeljuje se u Hrvatskoj u okviru INTERSTAS/Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza, najuspješnijim pojedincima, za njihovu izvrsnost i zasluge u razvoju turizma. Cjelokupna manifestacija održava se u Gradu Solinu, Hotelu PRESIDENT, od 9. – 12. studenog 2016, uz pokrovitelja grad Solin, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar - Kitarović.


Nominacija Vas za ovogodišnju POVELJU FEST '2016, kao dugogodišnjeg člana Svjetskog udruženja FIJET, člana Europske Akademije znanosti, i drugih važnih institucija, obrazlaže se: Vašim profesionalnim i izuzetno kvalitetnim stručnim znanstvenim radom, sjajnim visoko kreativnim prezentacijama, kako mladoj populaciji tako i profesionalcima u turizmu. Sjajno povezujući autohtonost i suvremenost, baštinu, tradicijske i kulturološke vrijednosti, potičete izvrsnosti u turizmu, snažite kulturni turizam i međunarodnu turističku suradnju. Znanstveno i kreativno povezujući i potičući stručnost u turizmu, uz izuzetan doprinos razvoju turizma, time doprinosite i boljem razumijevanju među državama i narodima. Ocjena je da time značajno pridonosite i oblikovanju ukupnog turističkog i kulturološkog proizvoda, kojim se promiče, oplemenjuje i obogaćuje ukupnost međunarodne turističke ponude. Time ste, po ocjeni našeg Povjerenstva, na najbolji način potvrdili opravdanosti dodjele ove međunarodne nagrade – POVELJE F.E.S.T. ‘2016.        


Međunarodne turističke nagrade POVELJE F.E.S.T., ZLATNI INTERSTAS, te Festivalske nagrade i Grand prix, pojedincima, lokalnim, regionalnim, nacionalnim asocijacijama, tvrtkama, autorima turističkih, kulturoloških filmova, bit će dodijeljene na završnoj ceremonijalnoj svečanosti u Solinu, (gdje ste proveli ugodan dio mladosti) uz brojne goste i uzvanike, te punu medijsku potporu novinstva, radija i televizije.


Sukladno propozicijama o dodjeli POVELJE F.E.S.T., potrebno je Vaše kratko pismeno očitovanje o prihvatu nominacije, jedna fotografija, i nazočnost svečanosti dodjele POVELJA F.E.S.T. 2016, u Solinu/Hrvatskoj, petak, 11. studeni 2016. Za sva dodatna pitanja sa zadovoljstvom Vam stojimo na raspolaganju.


Zbog programskih i protokolarnih obveza te usklađivanja sa Središnjim odborom FEST, Rim, Italija, očekujemo što je moguće prije cijenjeni odgovor, kao i prihvat nominacije, a time i Vaš ulazak u međunarodni klub zaslužnih za razvoj turizma. U nadi viđenja na; 23. INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza, 19. ITF ’CRO/Međunarodni festival turističkog filma, i 14. KEA-CRO/predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za “Međunarodni Zlatni Cvijet ”, srdačno Vas pozdravljamo.        

S poštovanjem,                                                                                                                        

Vojko Pleština, predsjednik UpraveINTERSTAS, ITF 'CRO, KEA/EFE-CRO

                                                                               

1132
Kategorije: Zanimljivosti
Developed by LELOO. All rights reserved.