Autor: admin
Datum objave: 02.12.2018
Share


PRVI CD HRVATSKE VOKALNE LIRIKE NA SVJETSKOJ DISKOGRAFSKOJ SCENI

Das Kroatische Kunstlied u prijevodu ' Hrvatska umjetnička solopopijevka' koji je izdala njemačka diskografska izdavačka kuća 'Bella –Musica Edition – Antes Edition', a kojoj svjetsku distribuciju čini diskografski gigant Naxos.

PRVI CD HRVATSKE VOKALNE LIRIKE NA SVJETSKOJ DISKOGRAFSKOJ SCENI

Nataša Antoniazzo – mezzosopran i Mia Elezović- glasovir snimile su novi nosač zvuka pod nazivom „ Das Kroatische Kunstlied“ u prijevodu „ Hrvatska umjetnička solopopijevka“ koji je izdala njemačka diskografska izdavačka kuća „ Bella –Musica Edition – Antes Edition „ , a kojoj svjetsku distribuciju čini diskografski gigant Naxos. Njemačka distribucija je već u tijeku, a svjetska distribucija kreće 18.siječnja 2019. godine.

To je prvi nosač zvuka u povijesti hrvatske glazbene umjetnosti na kojem će biti predstavljeni isključivo hrvatski skladatelji  i to 19. stoljeća i Moderne, a koji će prvi puta u povijesti biti dostupan na svjetskoj diskografskoj sceni ozbiljne glazbe. Time će umjetnička solopopijevka hrvatske kulturne baštine ostvariti najveću promociju do sada.

U suradnji sa akademkinjom Koraljkom Kos za ovaj nosač zvuka odabran je program, koji sadrži umjetničku solopopijevku 19 stoljeća i Moderne, te  s obzirom na inozemno tržište prevladavaju pjesme skladane na stihove njemačke poezije.

Program nosača zvuka koncipiran je kronološkim redom i sadrži 16 pjesama skladatelja Ferde Livadića, Ivana Padovca, Vatroslava Lisinskog, Franje Krežme, Ivana pl. Zajca, Dore Pejačević i Blagoja Berse.

Umjetnice već drugi puta suradjuju sa tom izdavačkom kućom, te su u prosincu 2016 godine objavile nosač zvuka pod nazivom „ Mignon“ sa njemačkim umjetničkim solopopijevkama- Liedom na temu glavne junakinje romana  „Naukovanje Wilhelma Meistera“ njemačkog romantičarskog pisca Johanna Wofganga von Goethea. Time je Nataša Antoniazzo prvi mezzosopran u povijesti hrvatske glazbene umjetnosti kojoj su Nijemci izdali nosač zvuka sa njemačkim Liedom, te koji je ostvario svjetsku distribuciju.

Nataša Antoniazzo i Mia Elezović su dugogodišnje suradnice koje u svakoj prilici promoviraju hrvatsku glazbenu baštinu, pa su tako predstavile i hrvatsku umjetničku solopopijevku u komornim koncertnim dvoranama velikih europskih gradova, kao što su Berlin, Madrid, Barcelona, Frankfurt itd.

Glazbeni producent nosača zvuka je Vanja Lisjak, a audio inzinjering su Alan Šnajder i Božidar Pandurić, masteriranje Studio 45, u suradnji sa Ministarstvom kulture RH i Odjelom za kulturu Grada Zagreba.

529
Kategorije: Glazba
Developed by LELOO. All rights reserved.