Autor: admin
Datum objave: 11.08.2018
Share


Psihijatar o Vučiću: 'On je narcis, a želi jedino slavu...'

Hrvatska desnica se ujedinjuje i uzvraća udarac, s Karamarkom na čelu?

Psihijatar o Vučiću: 'On je narcis, a želi jedino slavu...'

http://www.6yka.com/novost/142872/psihijatar-o-vucicu-on-je-narcis-a-zeli-jedino-slavu

U zadnjem Vučićevu ludilu ima sistema, premda oni koji ga bolje poznaju tvrde da srpski predsjednik često mahnita bez ikakva povoda, jer psihološki inače spada u tip “kralja drame”.

- Pustite ga, nervozan je, zato igra ‘ajnc’, pa će ići ‘tropa’ - kaže nam jedan srpski novinar pa nastavlja: “Vučić je sam po sebi anegdota. Lupa gluposti i laže kako mu dođe. Nabusit je, neodgojen i svadljiv. Brani se kad mu nitko ne prijeti, a izmišlja prijetnje kojih nema. Drži stalnu napetost jer inače nema što reći”.

Srpski predsjednik je zadnjim izjavama pokušao zaljuljati tlo pod nogama Andreja Plenkovića, koji mu nikako ne odgovara. Vučićev istup ima jasnu logiku, piše novi Express. Pokažimo Hrvatskoj da na srpske napade nema tko odgovoriti, da je briselski Plenki odveć fini momak, premekan za surovu balkansku igru, u kojoj Hrvatskoj - izloženoj stalnoj vatri - treba pravi, militantni “Vožd”, izliven iz čavoglavskih kalupa. Pored nekog radikala na Markovu trgu, Vučić bi djelovao uljuđenije, europskije, pristojnije...

Uveo bi Srbiju u EU

Uz Plenkija, čovjeka koji bi mogao voditi i švedske socijaldemokrate, srpski lider u Bruxellesu kotira znatno lošije, a mora kotirati jako dobro kako bi Srbiju doveo u EU. Vučić u vučjoj koži svojom retorikom zato ciljano pojačava pritisak neiživljene desnice unutar HDZ-a, koja je stavljena u dugu hibernaciju odlaskom Tomislava Karamarka, koji ovih dana - gle čuda, koja koincidencija! - opet počinje pokazivati znakove političkog života, pa se u tjedniku koji ga je ranije silovito napadao oglasio povratničkim intervjuom u kojemu nudi spas Hrvatske u vidu vlastite resurekcije.

Karamarko smatra da sve ugroženija Hrvatska nema zaštitnika - Vučić se pojavljuje kao simbol besmrtnosti agresivne ideologije i politike, pa se zaključak nameće sam od sebe - Hrvatskoj treba novo, orbanizirano vodstvo, a do njega bismo mogli doći starim savezom dviju desnica, srpske i hrvatske.

Odgovara mu radikalizacija

Ne treba u toj konstelaciji smetnuti ni Milijana Brkića, koji je i dalje tihi poslovođa stranačke desnice. No na hrvatsku desnicu kao pozitivan element mogu računati samo Vučićevi Srbi - kad bi Hrvatska bila predana u njezine ruke, Srbija bi naglo regionalno zablistala, jer dosadašnja su mahnitanja hrvatskih ognjištara - koja se ipak zbivaju na marginama društva - nanijela hrvatskoj reputaciji u Europi i svijetu podosta zla. Što bi tek bilo da preuzmu vlast? U ovoj igri svi imaju jasnu računicu: Vučić želi povampirene ustaše i desničare na vlasti u RH.

Jer Plenkoviću ne mogu oprostiti niz stvari - rušenje Mosta (Crkva), HNS u Vladi (Stier i ekipa), pa je i po njihovu sudu nužno provjetravanje.

Vučić i hrvatski desničari rade dakle na istome: rušenju Plenkija i dovođenju radikala. Konačno, ne treba zaboraviti ni činjenicu da veliki dio hrvatske ljute desnice sponzore ima u Kremlju, u kojem je vrlo čest i rado viđen gost i Vučić, koji je i inače fiksiran na Hrvatsku.

Vučić izmišlja prijetnje

Jerrold Post, bivši agent CIA-e i stručnjak za psihologiju, analizirao je da Vučić spada u kategoriju lidera s ogromnim osjećajem samoljublja i nevjerojatnom željom za uspjehom. “Značajan aspekt ovog tipa ličnosti na vlasti predstavlja način na koji pokušava da ulogom vođe zadovolji svoje psihološke potrebe. Primarni cilj je da stekne priznanje, popularnost i slavu. Ta težnja za priznanjem proizlazi iz njihove izuzetne egocentričnosti, snažne ambicije i grandioznih fantazija. Pokretački poriv koji leži u pozadini ove potrage je, međutim, unutrašnja praznina i nesigurnost u pogledu vlastitog identiteta”, napisao je Newsweek njegovu analizu.

Odgovor Pantovčaka i Markova trga na provokacije i uvrede predsjednika Srbije u Bačkoj Palanci na Dan pobjede je jednostavan - ignorancija.

Kako Express saznaje, premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u odgovoru Vučiću su jedinstveni - kažu da se neće spuštati na njegov nivo i dodatno potpirivati nepotrebnu vatru. Jednostavno će ga staviti na “ignore”.

Ministarstvo vanjskih poslova poslalo je oštro priopćenje, premijer je odmah odgovorio Vučiću i nema potrebe za dodatnim odgovorima, kažu nam iz HDZ-a, a predsjednica će u Srbiju ići kad se za to stvore uvjeti. Jesu li s time sretni članovi i birači HDZ-a?

S nekoliko je Express razgovarao i oni očekuju da Vlada snažno odgovori Srbiji, možda i blokadom pregovora s EU. Istina jest, slažu se uglavnom svi s kojima smo razgovarali, da su Vučićeve riječi skretanje s problema u Srbiji, a to je Kosovo. Iako bi, prema onome što je Expressu rečeno, dobar dio HDZ-a volio da Hrvatska ozbiljno “kazni” Srbiju zbog uvreda, činjenica je da Milorad Pupovac sjedi u Vladi i Plenkoviću drži većinu. Stoga, isti ti koji su za blokadu pregovara smatraju da neće doći do toga. Osim toga, Plenković se treba susresti s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

- Merkel podržava put Srbije u EU i vjerojatno je procijenio da mu ne treba da ga se ‘pere’ na tom sastanku. Zato misli da sankcija neće biti - kaže naš sugovornik.


Hrvatska desnica se ujedinjuje i uzvraća udarac, s Karamarkom na čelu?

http://7dnevno.hr/vijesti/hrvatska-desnica-se-ujedinjuje-i-uzvraca-udarac-s-karamarkom-na-celu/  



RAZJEDINJENI SU I POSVAĐANI, ALI NE ODUSTAJU OD POTRAGE ZA HRVATSKIM VIKTOROM ORBANOM 'Samo jedan čovjek ima potencijala da ih predvodi!'

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/razjedinjeni-su-i-posvadani-ali-ne-odustaju-od-potrage-za-hrvatskim-viktorom-orbanom-samo-jedan-covjek-ima-potencijala-da-ih-predvodi/7245747/



Karamarko: Hvala ti Kolinda! Ti si predsjednica svih Hrvata

https://www.24sata.hr/news/karamarko-hvala-ti-kolinda-ti-si-predsjednica-svih-hrvata-401650

https://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/nikad-kraca-presica-otkrivamo-zasto-je-kolinda-bila-ljuta-i-rezolutna-873537/

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/vecina-gradana-misli-da-je-kolinda-grabar-kitarovic-bolja-od-josipovica-ali-i-da-nije-neovisna-o-hdz-u/




Jerrold M. Post

https://foreignpolicy.com/author/jerrold-m-post/

Jerrold M. Post

Jerrold M. Post is professor of psychiatry, political psychology, and international affairs and director of the political psychology program at George Washington University. Before assuming his position at GWU, he had a 21-year career at the Central Intelligence Agency, where he was the founding director of the Center for the Analysis of Personality and Political Behavior. He is the author of Leaders and Their Followers in a Dangerous World.


Jerrold M. Post, "Narcissism and Politics"

https://www.youtube.com/watch?v=OYTDUxlJ4zU


Jerrold M. Post

https://www.amazon.com/Jerrold-M.-Post/e/B001HCXXE0


510
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.