Autor: admin
Datum objave: 03.08.2019
Share


Radmila Bakočević

Autoportret

Autoportret: Radmila Bakočević


https://www.youtube.com/watch?v=tUYRJMACmC0


O Radmili Bakočević, primadoni, sopranu, uvek se misli s pijetetom. Poštuju se njen rad, uspesi, privatan život. Uz sve to, Radmila Bakočević je izuzetno prijatna, i ni u jednom trenutku nećete čuti - "nisam ja svako". A mogla bi to da kaže.

U Autoportretu Radmila Bakočević sa mnogo emocija govori o Guči odakle je potekla, svojim roditeljima, suprugu, porodici. Skoro lakonski o nastupima u Njujorškom Metropolitenu, Milanskoj Skali, po svetu, gde je najčešće pevala premijere.

Njen Autoportret protkan je humorom, anegdotama, a u prisećanju na zanimljive detalje pomogli su joj Breda Kalef, sopran, dugogodišnja prijateljica i koleginica, Nataša Jović, nekadašnja njena studentkinja, danas prvakinja Opere Narodnog pozorišta, Violeata Radaković, takođe nekadašnja studentkina a danas vrstan pedagog, Dragan Stevović, direktor Muzeja Narodnog pozorišta i Dragutin Gregorić, novinar i publicista.

Pitanja, preko video poruke, postavljaju i dirigent Mladen Jagušt i glumica Rada Đuričin. O Radmili Bakočević u emsiji govore i tenori Mario del Monako i Plasido Domingo.

Autoportret Radmile Bakočević protkan je obiljem materijala iz Dokumentacije RTS-a, od kojih su mnogi zapisi specijalno za ovu emisiju presnimljeni sa filmske trake.

Urednik emisije: Nikoleta Dojčinović

Reditelji: Milica Soldatović Mikić i Milan Jovanović

430
Kategorije: Razgovor
Developed by LELOO. All rights reserved.