Autor: Ennes Didić
Datum objave: 26.09.2011
Share
Komentari:


Rano u sportove

Sport jamči harmoniju

Trenutak .......
..................s autorom Knjige o boksu, dr. sc. Enesom Didićem

Kada ste u životu počeli pripadati sportu i kojemu, najranije?

„U najranijem djetinjstvu me je zanimao nogomet, radost timskog sporta, ekipe........a ubrzo sam izabrao kung – fu...., to danas prepoznajem kao svoj temeljni prirodni izraz u djetinjstvu.
Kasnije sam razvijao zanimanje i za ostale sportove.

Stanovitim redosljedom, je to bila najprije košarka, pa stolni tenis, onda - vaterplo, kasnije teakwondo, a to me je, postupno,vodilo k boksu.

Već sam bio u ranoj zrelosti i boks dublje zavolio. Pristupio sam mu ozbiljno, punom savješću i svim snagama. Sada, s distance, mislim da sam mu pretjerano pripao, pasionirano. A to nosi i stanoviti rizik „zamora materijala“

Pišući Knjigu o boksu, spoznao sam, i to ističem, da je iznimno važno imati kvalitetne trenere koji osjećaju bitne značajke sportaša i umiju ih poticajno voditi do razine kojom optimalno mogu funkcionirati u sportu svojega izbora, svojih predispozcija, talenata, kao podloge za uzlaze i uspjehe u području, uz ritmove sve većih krugova stečenih znanja i njihove sve kvalitetnije primjene.

Istakao bih i sada da u svemu čime se bavimo i čemu pripadamo, treba razvijati i imati mjeru, omjere odnosa svih vrijednosti kojima pripadamo i koji profiliraju naše dane, naše vrijeme, naš život.

Mislim da je to put s uvjetima plodonosnosti.“

Priredio: Es
1170
Kategorije: Sportovi
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.