Autor: admin
Datum objave: 22.02.2014
Share
Komentari:


Siniša Hajdaš Dončić

Rođen 29. lipnja 1974. u Zaboku,oženjen, otac kćeri i sina

Siniša Hajdaš Dončić

http://www.jutarnji.hr/sve_teme/Siniša%20Hajdaš%20Dončić

Biografija: Siniša Hajdaš Dončić (ne)službeni ministar prometa

http://www.zagorje.com/vijest/vijesti/biografija-sinisa-hajdas-doncic-ne-sluzbeni-ministar-prometa

Siniša Hajdaš Dončić rođen je 29.6.1974. i magistar je ekonomskih znanosti. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od 2002. do 2006. godine županijski pročelnik za gospodarstvo. Predsjednik Savjeta za gospodarstvo i europske integracije SDP-a Krapinsko-zagorske županije. Oženjen je i otac dvoje djece.

Siniša Hajdaš Dončić je i  prije izbora za župana Krapinsko-zagorske županije (2009.) bio iznimno uspješno obnašao je i dužnost direktora Zagorske razvojne agencije u koju je došao s mjesta županijskog pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i komunalne djelatnosti.

Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskog fakultetu u Zagrebu, a usavršavao se u SAD-u, Slovačkoj i Bugarskoj u područjima lobiranja u EU, poduzetništvu i poslovnim zonama te marketingu poslovnog sektora.

Voditelj je međunarodnih projekata u programima Interreg IIIa, USAID, sudjelovao je u izradi znanstveno-stručnih razvojnih studija. Viši je predavač na visokim poslovnim školama u Zagrebu. Autor je više publikacija, znanstvenih i stručnih radova.

 

Jedan je od osnivača i pokretača međunarodnog filmskog festivala u Velikom Taboru.

 

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu predao je doktorsku disertaciju iz područja ekonomije, naziva Turistički klaster kao model endogenog lokalnog razvoja, a koju će i braniti u svibnju ove godine.

Hajdaša će kao župana Krapinsko-zagorske županije kao vršiteljica dužnosti župana zamijeniti sadašnja zamjenica župana za društvene djelatnosti i županica u prošlom mandatu, Sonja Borovčak.

photos

https://www.google.hr/search?q=hajda%C5%A1+don%C4%8Di%C4%87&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=F_wIU_b9C-GAywP1wILACQ&ved=0CCUQsAQ&biw=1024&bih=623

 

 

Siniša Hajdaš Dončić, interview, 14.II.2014. Novi list

(ulomak)

Jeste li zadovoljni s restrukturiranjem državnih tvrtki u cestogradnji i osnivanjem HAC ONC-a u kojem bi trebalo biti oko 3.000 djelatnika?

Nisam zadovoljan. No, bilo mi je najvažnije da se naplata i održavanje ARZ-a i HAC-a spoje u jednu tvrtku. To je napravljeno kako je napravljeno. Nije idealno. Postoje stvari koje su dobre, smanjen je broj zaposlenih za oko 450 ljudi. Sada bi trebalo krenuti operativno i organizacijsko restrukturiranje, dakle smanjenje administracije. No, za tri mjeseca ide sklapanje ugovora o koncesiji u kojem će radnici imati zagarantirana prava i primanja na minimalno tri, a najviše 5 godina, sve na trošak koncesionara. 

 Tada socijalna klauzula prestaje?

Koncesionar može i odmah krenuti na restrukturiranje, pa reći da im ne treba toliko direktora, što im doista ne treba. Uprave HAC-a i ARZ-a sada mogu reći ljudima koje su postavili u HAC ONC, da krenu u operativno restrukturiranje i onda bi se također dokazalo da nije opravdano imati 5 direktora i njihovih pomoćnika, već su dovoljna samo dva plus dva pomoćnika. To svi znamo. Pitanje je kada krenuti u taj proces. Smatram da je to najbolje napraviti nakon potpisivanja ugovora o monetizaciji. Zašto bi trošak restrukturiranja pao na HAC i ARZ, neka koncesionar sam složi upravljačku infrastrukturu. Radna mjesta u operativi nisu ugrožena, ali administraciji jesu. Doista više ne želim trošiti energiju na administraciju HAC ONC-a, to će odraditi koncesionar, ali na svoj trošak, a ne na trošak hrvatskih poreznih obveznika.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Sinisa-Hajdas-Doncic-Stitim-interese-drzave-a-ne-Primorsko-goranske-zupanije


dr. sc. Siniša Hajdaš Dončić

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/o_vladi_rh/clanovi_vlade/dr_sc_sinisa_hajdas_doncic

Rođen 29. lipnja 1974. u Zaboku,oženjen, otac kćeri i sina 

Obrazovanje

2012. doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu – društvene znanosti – polje ekonomije

2002. magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – društvene znanosti – polje ekonomije

1999. diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Politička karijera

2011. zastupnik u Hrvatskom saboru (mandat u mirovanju)

2009. predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije

2007. član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske

2005. član SDP-a

2004. član SDP-ovog Savjeta za gospodarstvo

Profesionalna karijera

2009. – 2012. župan Krapinsko-zagorske županije

2006. -2009. direktor Zagorske razvojne agencije

2002.-2006. pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i komunalne djelatnosti

Krapinsko-zagorske županije

2002. - viši predavač u polju ekonomije (osnove ekonomije, osnove poduzetništva, poslovna logistika, specifični oblici turizma) Visoke poslovne škole: Libertas, Effectus, Baltazar Adam Krčelić, Utilus

2001.-2002. referent uvoza/izvoza, Regeneracija - Zivtex

Publikacije, članstva

Hajdaš Dončić, S.; Polić, M.; Šmid, I.; Gašparlin, I.: Vizija razvoja ljudskih resursa u prekograničnoj regiji - Krapinsko-zagorska županija i Kozjansko i Dravinjsko, Alfa, Zagreb, 2008.

Hajdaš Dončić, S.; Polić, M.; Novak, K.; Maleković, S.: Homer - znanje za posao, Alfa, Zagreb, 2008.

 Hajdaš Dončić, S.; Polić, M.; Šmid, I.; Gašparlin, I.: Analiza ljudskih potencijala u Krapinsko-zagorskoj županiji i dijelu Savinjske regije u Sloveniji, Alfa, Zagreb, 2007.

Hajdaš Dončić, S.; Štefanec, P.: Agroturizam, Matis, Pregrada, 2006.

Hajdaš Dončić, S.: Turističko poduzetništvo (150-160) – u: Grupa autora: Primijenjeno poduzetništvo, Split, 2006.,

Hajdaš Dončić, S.: Osnove poslovne ekonomije, Visoka poslovna škola Utilus, Zagreb, 2006.

Vukičević, M.; Mandić, M.; Hajdaš, S.: Osnove ekonomije (skripta predavanja i vježbi), Zagreb, Veleučilište u Splitu, Studij u Zagrebu, 2003.

Hajdaš Dončić, S.: Poslovna logistika, Visoka poslovna škola Libertas, 2006.

Izvorni znanstveni radovi

Hajdaš Dončić, S.; Gašparlin, I.; Šmid, I.: Inovativni turistički proizvodi kao model razvoja ruralnog turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj, Acta Turistica Nova, No.2, Zagreb, prosinac 2007.: 195-211.

Hajdaš Dončić, S.; Horvat, Đ.; Šmid, I.: Klaster - model za interregionalno povezivanje kontinentalnih agroturističkih odredišta (Cluster-model for interregional linking of continental agrotourist destinations (99.-116.), Acta turistica Nova, 1846-4394, Zagreb, srpanj 2007.

Članstva

Član hrvatske podružnice ERSA – European Regional Science Association

JMC – IPA Operativni program Slovenija Hrvatska, Zajednički odbor za praćenje

Izaslanstvo Republike Hrvatske u Odboru regija Europske unije

Strani jezici

Aktivno: engleski

Hobiji

Kuhanje, plivanje, badminton

 

Vlada RH

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/o_vladi_rh

 

 

 

1273
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.