Autor: admin
Datum objave: 05.05.2013
Share
Komentari:


Šipad prodaje zgradu u Sarajevu

Aukcija će se održati 14. maja, a rok za dostavljanje prijava je ponedjeljak, 6. maja.

'Šipad' prodaje zgradu u Sarajevu

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/sipad-prodaje-zgradu-u-sarajevu

 

Agencija za privatizaciju u FBiH objavila je javni poziv za prodaju poslovne zgrade "Šipad-Export Importa" u Titovoj ulici u Sarajevu putem javne aukcije.

 

Javna aukcija

 

Aukcija će se održati 14. maja, a rok za dostavljanje prijava za učešće na aukciji istječe u ponedjeljak, 6. maja.

 

Poslovna zgrada sastoji se od tri sprata i prizemlja sa podrumom, ukupne površine od 1.449,19 kvadratnih metara. Tu je i dvorište, ukupne površine od 429 kvadratnih metara, a početna prodajna cijena je 6.197.725 KM.

 

Vlada FBiH dala je još 10. aprila saglasnost za prodaju poslovne zgrade "Šipad-Export Importa", a prethodno je odluku o prodaji poslovne zgrade donio Nadzorni odbor kompanije kako bi se prevazišli problemi konstantne nelikvidnosti i nemogućnosti izmirivanja prispjelih obaveza prema radnicima i povjeriocima.

 

Šuhret Fazlić, direktor Agencije za privatizaciju FBiH, rekao je za "Avaz" da je Agencije već ranije pokušavala prodati početni kapital firme, ali da nije bilo zvaničnih ponuda.

 

Nema kupaca

 

- Sada idemo sa prodajom imovine "Šipad-Export Importa" kroz malu privatizaciju. Prvo krećemo sa prodajom poslovne zgrade. No, nisam siguran da ćemo uspjeti i u tome, jer nema zainteresiranih kupaca. Početnu cijenu u iznosu od 6,2 miliona KM odredio je NO firme. Vidjet ćemo hoće li se iko javiti - rekao je Fazlić, naglasivši da državni kapital u firmi iznosi 67 posto.

 

Zanimljivo je da je kapital kompanije "Šipad-Export Import" 2007. godine iznosio 11,4 miliona KM, a danas tek nešto više od milion KM, podaci su Sarajevske berze.

 

Jedini izlaz

 

Radnici prodaju imovine vide kao jedini izlaz iz trenutne situacije. Nadaju se da će se novcem od prodaje poslovne zgrade namiriti njihova, ali i potraživanja povjerilaca, koja iznose stotine hiljada maraka.

 

 

Šipad ..

http://www.ekapija.com/website/bih/company/preview/98587/ŠIPAD-EXPORT-IMPORT-d-d-Sarajevo

ŠIPAD EXPORT-IMPORT d.d. Sarajevo, Maršala Tita 15 , 71000 Sarajevo

http://www.bonline.ba/hr/bonitet-BA/IPAD-EXPORTIMPORT-Sarajevo
948
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.