Autor: admin
Datum objave: 28.04.2014
Share
Komentari:


Srbija dobila novu Vladu

za nju je glasalo 198 poslanika Narodne skupštine. Od 250 u sali je prisutno bilo 228

Srbija dobila novu Vladu

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/460978/Srbija-dobila-novu-Vladu

Srbija je večeras dobila novu vladu na čijem je čelu Aleksandar Vučić, a za nju je glasalo 198 poslanika Narodne skupštine. Od 250 u sali je prisutno bilo 228 poslanika, od kojih je za izbor vlade glasalo 198, protiv 23, uzdržanih šest, a jedan nije hteo da glasa.

 

Biografije ministara iz redova SNS

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/460796/Biografije-novih-ministara--iz-redova--SNS

 

Članovi kabineta premijera Vučića su:

 

Lazar Krstić,

ministar za finansije,(Niš, 1984 . ) srpski ekonomist  je pažnju izazvao zbog članstva u MENSA-i, kao i zbog prestižne diplome na američkom Univerzitetu Yale

 

Dušan Vujović,

ministar privrede,je godinama bio saradnik Svetske banke, između ostalog, i predstavnik Svetske banke u Ukrajini, a kad mu je istakao mandat, mediji su ga u Srbiji 2000. godine pominjali kao ozbiljnog kandidata za guvernera Narodne banke Srbije.

 

Snežana Bogosavljević Bošković,

ministarka poljoprivrede i životne sredine,

rođena je u Ivanjici 24. januara 1964. godine.

Osnovnu i srednju Prirodno-tehničku školu (smer za biohemiju i molekularnu biologiju) završila je u Ivanjici. Diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Čačku 1986. godine. Magistrirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu 1990.godine, a 1994. je na istom fakultetu i doktorirala postajući ujedno sa 30 godina života, jedan od najmlađih doktora nauka Univerziteta u Kragujevcu.

 

 

Zorana Mihajlović,

potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture,

(Tuzla, 5. maj 1970)

 

 

Aleksandar Antić,

ministar energetike i rudarstva

Inženjer, datum rođenja: 07.05.1969.

 

Rasim Ljajić,

potpredsednik i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma,

je rođen 28. 1. 1964. u Novom Pazaru, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet završio je u Sarajevu. U periodu od 1989. do 2000. godine radio je kao novinar za brojne dnevne i periodične listove na prostoru bivše SFRJ.

 

 

Nikola Selaković,

ministar pravde, je rođen u Užicu 30.04.1983.godine. Završio je Šestu beogradsku gimnaziju i Pravni fakultet u Beogradu.

Bio je zapažen student, a u više navrata je pobeđivao na nadmetanjima u besedništvu na Pravnom fakultetu, kao i na Festivalu besedništva u Sremskoj Mitrovici, Sirmium lux verbi, gde je pobedio.

Na Pravnom fakultetu u Beogradu trenutno radi i kao asistent na predmetu Uporedna pravna tradicija. Od 2008. godine je član Srpske napredne stranke, a predsednik je Saveta za pravna pitanja i član Izvršnog odbora SNS-a.

 

Kori Udovički,

potpredsednica i ministarka državne uprave i lokalne samouprave,

Др Кори Удовички (Ла Паз, Боливија, 4. децембар 1961) је српска економисткиња, министра локалне самоуправе и државне управе у Влади Републике Србије и бивши гувернер Народне банке Србије.

 

Kori Udovički, Ph.D. (born 4 December 1961 in La Paz, Bolivia) is a former Serbian politician.

She was an Assistant Secretary-General of United Nations, Assistant Administrator of UNDP and Director of the Regional Bureau of UNDP for Europe and Commonwealth of Independent States (RBEC) from 2007 to 2012.

 

 

Vanja Udovičić,

ministar za sport i omladinu,

Vanja Udovičić (ranije Franjo Udovičić); Beograd, 12. rujna 1982., srbijanski vaterpolist, kapetan srbijanske vaterpolske reprezentacije, najbolji igrač SP 2009. i EP 2010.

 

 

Nebojša Stefanović,

ministar unutrašnjih poslova,

magistar ekonomskih nauka, rođen je 20.11.1976. u Beogradu Završio je Devetu beogradsku gimnaziju, pa potom Fakultet za poslovne studije na Megatrend univerzitetu, a 2011. godine je odbranio magistarsku tezu i stekao zvanje magistra ekonomskih nauka. Po okončanju studija, radno iskustvo je sticao radeći u privatnim firmama različitih delatnosti – od onih koje su se bavile distribucijom računarske opreme do onih marketinških.

 

 

Ivica Dačić,

prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova,

(Prizren, 1. siječnja 1966.) Osnovnu školu završio u Žitorađi, a gimnaziju u Nišu. Završio Fakultet političkih znanosti u Beogradu.

 

 

Bratislav Gašić,

ministar odbrane,

diplomirani ekonomista,rođen je 30.06.1967. godine u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju smer tehničar za visokogradnju. Ekonomski fakultet je završio u Nišu. Više od 20 godina vodi privatno preduzeće ”Santos”, u čijem sastavu funkcioniše Televizija ”Plus” i ”Santos” proizvodnja čaja, nat. proizvoda i kafe. Pored toga bavi se i prometom derivata i vlasnik je dve velike benzinske pumpe. Bio je suvlasnik “Grand kafe”, jednog od najvećih srpskih proizvodnih brendova.

 

 

Srđan Verbić,

ministar prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja,

- Srđan je veoma predan poslu i vrlo cenjen u naučnim krugovima. Vučić ga je lično pozvao da svojim znanjem i iskustvom pomogne vladi u predstojećim teškim reformama, za kojima vapi i resor prosvete - navodi izvor Kurira.

Verbić, poreklom iz Gornjeg Milanovca, diplomirao je teorijsku fiziku na Fizičkom fakultetu u Beogradu, posle čega počinje da radi kao rukovodilac programa fizike u istraživačkoj stanici Petnica. Magistarski rad iz oblasti veštačke inteligencije odbranio je 2001.

Dve godine kasnije učestvuje u međunarodnoj studiji učeničkih postignuća PISA, a od 2005. radi u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja - u početku kao savetnik-koordinator za prirodne nauke, a od 2013. i kao rukovodilac Centra za ispite. Januara 2014. doktorirao je na temu vrednovanje testova znanja na Univerzitetu u Beogradu. Autor je tri osnovnoškolska udžbenika iz fizike, a stručna javnost posebno ga ceni zbog 20 godina iskustva u naučnom obrazovanju nadarenih srednjoškolaca.

- Sve će biti poznato u nedelju. Moguće je da ću voditi resor prosvete - kazao nam je ljubazno Verbić, ne želeći da govori o prvim potezima pre zvanične objave novog sastava vlade.

http://www.kurir-info.rs/ovo-su-novi-ministri-vucic-zvao-verbica-da-spase-skolstvo-clanak-1339773

 

 

Zlatibor Lončar,

ministar zrdavlja

Direktor Urgentnog centra u Beogradu. Usavršavao se u Londonu. Uz lekarsku stručnost, pokazao menadžerske sposobnosti na čelu UC.

 

 

Aleksandar Vulin, 

ministar rada, zapošljavanja i boračkih i socijalnih pitanja,

diplomirani pravnik, rođen je 2.10.1972. godine u Novom Sadu. Poreklom je iz Bosne i Hercegovine. Osnovnu školu završio je u Novom Sadu, gimnaziju u Sremskim Karlovcima. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

 

Ivan Tasovac,

ministar kulture i informisanja, (Beograd, 21. jun 1966) je srpski pijanista, direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001. godine.

Rođen je kao sin glumca Predraga Tasovca i Marije, profesorke klavira u muzičkoj školi „Mokranjac“. Diplomirao je klavir na Konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog.

Bio je član žirija u serijalu „Ja imam talenat“ koji se prikazuje u Srbiji od 2009. godine.

Vreme, ga je izabrao za ličnost godine 2011.

 

 

Jadranka Joksimović,

ministarka bez portfelja zadužena za EU,

Rođena je 26. januara 1978. u Beogradu. Članica je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Na parlamentarnim izborima 2012. izabrana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Na izborima 2008. bila je na listi Srpske radikalne stranke. Predsednica je Odbora za kontrolu službi bezbednosti i članica delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi. Kako je jednom sama rekla, bila je đak generacije.

 

 

Velimir Ilić,

ministar bez portfelja, zadužen za vanredne situacije.

Velimir Ilić (Čačak, Srbija, 28. svibnja 1951.), srpski političar, osnivač i predsjednik političke stranke Nova Srbija od 1997. godine.

Postao je iznimno popularan tijekom demonstracija 5. listopada 2000. godine,kada je oboren Miloševićev režim.

 

 

Novi premijer i ministri položili su danas zakletvu u Skupštini Srbije čime je počeo njihov mandat. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je delu sednice na kojem su saopšteni rezulatati glasanja i članovi Vlade položili zakletvu. Polaganju zakletve prisustvovali su i predstavnici diplomatskog kora, patrijarh srpski Irinej i drugi crkveni velikodostojnici.

 

Zakletva glasi:

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

 

U trosatnom ekspozeu, premijer Vučić je precizirao da su tri najvažnija zadatka njegovog kabineta reforma ekonomije koja podrazumeva i donošenje paketa reformskih zakona, razvoj privatnog sektora i konsolidacija budžeta smanjenjem troškova.

 

 

854
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.