Autor: admin
Datum objave: 13.02.2015
Share
Komentari:


Stanje u Ukrajini i mirovni pregovori u Minsku

Otvoreno - 11.02.2015

HRT1 emisija "Otvoreno" - "Stanje u Ukrajini i mirovni pregovori u Minsku" - 11.02.2015.

https://www.youtube.com/watch?v=Ks8tjw-oeKE

Predsjednik Izaslanstva Europskog parlamenta za Ukrajinu Andrej Plenković govorio je o situaciji u Ukrajini i mirovnim pregovorima u Minsku zajedno s povjesničarom Tvrtkom Jakovinom i analitičarkom Jelenom Jurišić.


Prof.dr. sc.Jelena Jurišić

https://www.hrstud.unizg.hr/djelatnik/jelena.jurisic

 Rođena je 1972. u Splitu.

Doktorirala je na Moskovskom državnom sveučilištu imena M.V. Lomonosova u području filologije, specijalnost novinarstvo. Od jeseni 1998., najprije kao vanjski suradnik, a kasnije kao zaposlenik, predaje na Studiju novinarstva, od 2005. Odjelu za komunikologiju, na Hrvatskim studijima, Sveučilišta u Zagrebu. Predaje predmete o novinarstvu, tisku, povijesti medijskih istraživanja, medijskim teorijama, konvergenciji medija, društvenim medijima i geopolitici.

Započela je novinarsku karijeru u jesen 1993. kao dopisnik Slobodne Dalmacije iz Moskve, što je bila idućih pet godina. Nakon povratka u Zagreb pisala je za više dnevnih novina te časopisa. Posljednjih je godina povremeni vanjsko-politički komentator, posebno za Rusiju i područje bivšeg SSSR-a za različite radijske i televizijske emisije.

Član je Upravnog odbora COST projekta IS0906 „Transforming Audiences,Transforming Societies“ i član je Europske udruge za istraživanje komunikacija i obrazovanje (ECREA). Trenutni su joj istraživački interesi suvremeno novinarstvo, prikriveno oglašavanje te korištenje društvenih medija u novinarstvu.Od akademske godine 2011./2012., pročelnica je Odjela za komunikologiju Hrvatskih studija.


Prof.dr.sc.Tvtko Jakovina

http://www.ffzg.unizg.hr/pov/pov2/biografija.php?id=14


http://www.irmo.hr/hr/o-institutu/upravljacka-struktura/prof-dr-sc-tvrtko-jakovina/


833
Kategorije: Razgovor
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.