Autor: mr.Filip Matošić
Datum objave: 10.04.2012
Share
Komentari:


Stav koji obara

Gospodja u akciji i reakciji

Stav koji obara

 

Fotogkafija koja je pred nama nudi nam nadmoć i ushićenje Gospođe, na desnoj strani fotografije. Dok Gospodin, s lijeve strane fotografije, svojim držanjem iskazuje dozu zabrinutosti, ozbiljnosti, koja proizlazi iz pročitanog teksta.

Gospođa, svojim držanjem tijela, daje do znanja da “kreće u napad”, ruke široko odvojene od tijela oslonjene o stolicu, tijelo nagnuto naprijed, desno rame spušteno,  kao da baš u datom trenutku želi ustati sa stolice i sugovornika pitati “što sad imaš reći”. Gospodjin vrat prati gestikulaciju tijela i mimiku, lice, što se jasno vidi prema zategnutoj lijevoj vratnoj tetivi koja prati položaj tijela u desno, s crtom agresivnog stava .

Gospodjino lice je “razdvojeno”, u dva dijela, gornji i donji, gledano neverbalno, gornji dio lica, čelo bez bora pokazuje ležernost, bezbrižnost, oči “zadržavaju” podsmjeh u kojem se krije podrugljivost, usne svjesno nabire u slavopobjednički smiješak.

Gospođa je odjevena u jednostavnu crno – bijelo - crnu kombinaciju, jedino je ovratnik bluze prenizak za Gospođu tog položaja. Interesantno je prokomentirati “nevidljivu” interakciju Gospođe i Gospodina, naime Gospođa ne bi imala ni upola toliko moći i snage za pokazani  stav da nema Gospodina s njezine desne strane, koji je jasno podržava, podupire u njezinom neverbalnom izrazu, kojim pokazuje svoju snagu, moć i  stanovitu zadovoljštinu.           

 

974
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.