Autor: admin
Datum objave: 12.07.2017
Share


Svaki novi član EU mora odraditi teške i bolne reforme prije uvođenja eura

Šefica Međunarodnog Monetarnog Fonda Christine Lagarde sudjeluje na međunarodnoj konferenciji ekonomskih eksperata u Dubrovniku

Svaki novi član EU mora odraditi teške i bolne reforme prije uvođenja eura

http://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/clanak/id/496217/svaki-novi-clan-eu-mora-odraditi-teske-i-bolne-reforme-prije-uvoenja-eura

Šefica Međunarodnog Monetarnog Fonda Christine Lagarde koja sudjeluje na međunarodnoj konferenciji ekonomskih eksperata u Dubrovniku naglasila je kako u Hrvatskoj treba ubrzati gospodarski rast i provesti reforme što su neophodni koraci za napredak zemlje.

-Kada će i kako Hrvatska biti dio Eurozone stvar je hrvatske Vlade i Europske unije. Svaki novi član EU morao je odraditi dosta teške i bolne reforme da bi mogao uzeti Euro kao valutu. HNB mora biti neovisna. Ima još puno kriterija koje treba ispuniti da bi netko bio dio Eurozone. Optimistična sam da će hrvatsko gospodarstvo i hrvatski narod imati svoju viziju i da će na kraju ići pravim smjerom prema cilju – kazala je Lagarde. Ono što MMF gleda za budućnost jedne zemlje je motiviranost mladih ljudi da ostanu u svojoj domovini.

- U MMF smo vidjeli puno promjena u Hrvatskoj. Rekla bih da svaka vlada treba biti transparentna. Vlada dolazi, vlada odlazi, ali važno je što su ostavili iza sebe, koje zakone i koje reforme – kazala je šefica MMF-a.

Prema riječima guvernera Hrvatske narodne Banke Borisa Vujčića kongres kojem je prisustvovalo 30-ak ministara financija iz središnje, istočne i jugoistočne Europe te brojni financijski stručnjaci bila je vrlo konstruktivna te će pomoći u mjerama za ubrzanje ekonomskog rasta u Hrvatskoj.

1837
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.