Autor: admin
Datum objave: 21.05.2015
Share
Komentari:


Tena Štivičić

Cruising sa Srđanom Sandićem

Cruising sa Srđanom Sandićem : Tena Štivičić

https://www.youtube.com/watch?v=oxMPf6v-S88

Srđan je kruzao kroz tekst i kontekst s našom, međunarodno priznatom umjetnicom Tenom Štivičić.

Tena Štivičić diplomirala je dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 2001., a 2004. magistirala je na londonskom Goldsmiths Collegeu, na odsjeku za dramsko pismo. Od tada živi i radi u Londonu i Zagrebu, a piše na hrvatskom i engleskom. Njezine se drame izvode u brojnim europskim zemljama, prevedene su na mnoge jezike i dobile mnoge nagrade, među kojima Europsku autorsku nagradu i Nagradu za inovativnost na Heidelberger Stückemarktu 2008.

Drama Three Winters, pisana na engleskom jeziku, izvedena je u National Theatre u Londonu krajem 2014. i osvojila nagradu Susan Smith Blackburn za 2015.

Drame Nemreš pobjeć od nedjelje, Dvije i Fragile! objavljene su u knjizi Dvije i druge (Profil 2008.). Objavila je dvije zbirke kolumni Odbrojavanje (2007.) i Vrag ne spava (2010.) u izdavačkoj kući Profil.

Drama Invisible (Nevidljivi), premijerno izvedena u Velikoj Britaniji 2011., trenutno je u pripremi kao igrani film. Sedam dana u Zagrebu i Krijesnice premijerno su izvedene u ZKM-u u Zagrebu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tena_Štivičić

http://en.wikipedia.org/wiki/Susan_Smith_Blackburn_Prize

photos

https://www.google.hr/search?q=tena+štivičić&client=opera&hs=0RX&sa=N&biw=1745&bih=857&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=bCdeVdbRHcirswHT0ICIAQ&ved=0CBoQsAQ4Cg

http://national-theatre.tumblr.com/post/103126868756/tena-stivicic-on-3-winters

srđan sandić

http://srdjansandic.blogspot.com

srđan sandić je rođen 1985. godine. Završio je Fakultet političkih znanosti, studij novinarstva, Mirovne studije, UN-ovu akademiju u Zagrebu. Prozu, poeziju, kritiku i kulturne intervjue objavljuje u Zarezu, Književnom pregledu, na portalima B92, Kulturpunkt, Queer, e-muskarac, Hrvatskom Radiju Treći program i časopisu Tema. Već dugo se bavi svojim književnim konceptom PRODAJA EGA: HIPERINFLACIJA EMOCIJA koji je metastazirao od bloga (srdjansandic.blogspot.com) do kolumne (queer.hr, e-muskarac.com). Radi kao dramaturg i dramatičar. U jesen 2012. je objavio knjigu drama S(i)nu bez s(i)nova za izdavačku kuću Sandorf. Trenutno živi u Zagrebu.

photos

https://www.google.hr/search?q=srdjan+sandić&client=opera&hs=8hC&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=USZeVaK7NIWnsAHfhYGYDw&ved=0CC4QsAQ&biw=1745&bih=857
883
Kategorije: Razgovor
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.