Autor: Lj.G.
Datum objave: 04.09.2018
Share


TKO JE NOVA LIJEČNIČKA ZVIJEZDA?

Mlada doktorica spasila život pacijentici zahvatom nikad izvedenim u Sisku

DR. MARLENA LJUBIČIĆ

TKO JE NOVA LIJEČNIČKA ZVIJEZDA? Mlada doktorica spasila život pacijentici zahvatom nikad izvedenim u Sisku

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/tko-je-nova-lijecnicka-zvijezda-mlada-doktorica-spasila-zivot-pacijentici-zahvatom-nikad-izvedenim-u-sisku/7778208/

SISAK – Dr. Marlena Ljubičić (39), mlada liječnica odjela za radiologiju sisačke opće bolnice, zvijezda je dana u Sisku u kojem radi i rodnoj Petrinji. Ona je zaslužna da se o zdravstvu općenito, a konkretno o bolnici u Sisku, već tjedan dana ne priča samo kroz probleme, duge liste čekanje, odlaske liječnika i medicinskih sestara. Naime, njezin tim je prošli tjedan, u četvrtak 23. kolovoza, izveo vrlo složen intervencijski zahvat, kojim je spašen život mlade pacijentice (43) koja je bila u životnoj opasnosti. Dodana vrijednost ovoga zahvata je što je prvi put izveden u Sisku i što slične zahvate radi još samo jedan liječnik u Hrvatskoj, radiolog na KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Razgovarali smo s doktoricom Marlenom Ljubičić, i voditeljem Odjela radiologije, dr. Dejanom Čankom, na kraju radnog vremena, kada u čekaonici više nije bilo pacijenata.

– I taj dan, kada sam izvela ovaj zahvat, odradila sam 25 snimanja na CT-u, ovaj zahvat, na koji sam utrošila nešto više od 45 minuta, došao je na red tek kada sam odradila ranije naručene pacijente, tumači nam dr. Ljubičić.

505
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.