Autor: admin
Datum objave: 09.05.2014
Share
Komentari:


U posjetu Varaždinskoj županiji

Plenković je rekao da je HDZ-ova lista strateškog karaktera .................

U posjetu Varaždinskoj županiji

http://www.andrejplenkovic.com/article.php?id=511&naslov=u-posjetu-varazdinskoj-zupaniji

Andrej Plenković, Ivana Maletić i Milivoj Špika posjetili su Varaždin, Maruševec, Klenovnik, Višnjicu, Trakošćan, Lepoglavu i Ivanec

 

U Varaždinu, gdje je organizirana i konferencija za medije, susreli su se s predsjednikom županijske organizacije HDZ-a Anđelkom Stričakom te ostalim stranačkim kolegama. Plenković je rekao da je HDZ-ova lista strateškog karaktera i istaknuo kako današnje ankete PollWatcha pokazuju da je Europska pučka stranka u prednosti pred europskim socijalistima te očekuje da će ponovno osvojiti relativnu većinu u Europskom parlamentu.

Dodao je da je fokus kampanje i izbornog programa na gospodarstvu, u prvom redu na malom i srednjem poduzetništvu, koje čini čak 99% strukture europskog gospodarstva. Želimo da Hrvatska i Europska unija budu stabilan pravni, porezni i gospodarski okvir u kojemu će doći do izražaja kreativnost i poduzetnički duh hrvatskih ljudi. Porezna rasterećenja omogućit će im da u cijelosti iskoriste i afirmiraju slobode i prava koja im pripadaju u Europskoj uniji, poručio je Plenković.

 

U obilasku Varaždinske županije zastupnici su posjetili i Maruševec, Klenovnik i Višnjicu, gdje su se družili s građanima. Posjetili su također dvorac Trakošćan i Lepoglavu, gdje je iz sredstava programa PHARE izgrađen Centar kulture. Upoznali su se također s izradom lepoglavske čipke, koja je uvrštena u Popis svjetske baštine UNESCO-a.

 

Na kraju posjeta Varaždinskoj županiji kandidati su govorili na središnjem predizbornom skupu u Ivancu, gdje su ih dočekali član nacionalnog predsjedništva HDZ-a Josip Križanić, predsjednik gradske organizacije Ivanca Vladimir Lacković te drugi stranački kolege. Plenković je istaknuo da su europski izbori prigoda da se glasa konstruktivno, tako da se podrži koalicija s programom i listom ljudi dokazanih u europskim poslovima. Ujedno su europski izbori prigoda za prosvjedni glas protiv aktualne vlade, koja se pokazala nesposobnom i za korištenje EU fondova i za rješavanje gopodarske krize.

 

Govoreći o radu zastupnika u Europskom parlamentu, rekao da su hrvatski zastupnici u skupini Europske pučke stranke bili najaktivniji i da su ispunili predizbori program »Hrvatski glas u Europi«. Prepoznali smo Europsku uniju kao zajednicu prava te smo vodili računa i o hrvatskim poljoprivrednicima i o ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske, a i apelirali smo na učinkovitije korištenje sredstava iz Europskih fondova, istaknuo je Plenković. Svojim angažmanom željeli smo naglasiti inovativni karakter europskih zastupnika na političkoj sceni i približiti Europu što većem broju ljudi. Na kraju je pozvao nazočne da iziđu na europske izbore u što većem broju.




Krapina, Marija Bistrica, Konjščina | 8. 5. 2014.

U posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

Kandidati Andrej Plenković, Ivana Maletić i Milivoj Špika posjetili su Krapinu, Mariju Bistricu i Konjščinu. Domaćin je bio predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek, uz gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića

Kandidati su gostovali na Radiju Hrvatsko zagorje Krapina. Zastupnik Plenković je istaknuo kako je koalicija HDZ-a i partnera za europske izbore ujedno i strateška koalicija za predsjedničke i parlamentarne izbore. Izrazio je uvjerenje da će sinergijski učinak koalicije doprinijeti pobjedi na predstojećim europskim izborima. U tom smislu, zahvalio je i na doprinosu Zagorske demokratske stranke. HDZ je izborom kandidata pokazao povjerenje u dosadašnji rad svojih zastupnika, koji su ponovno visoko na listi. Jedino ova lista okuplja predstavnike branitelja, Hrvata iz BiH, iseljene Hrvatske i umirovljenika.

Građani trebaju birati kandidate onih stranaka koji u Europskom parlamentu pripadaju velikim političkim grupacijama, a ne one koji nemaju partnere na europskoj razini budući da oni ne odlučuju o europskoj politici. HDZ pripada Europskim pučanima koji su osmislili i ostvarili europski projekt.

Nakon Krapine kandidati su se zaputili prema Mariji Bistrici gdje su zajedno s načelnikom Josipom Miličkim posjetili nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. Susreli su se i s rektorom svetiša Zlatkom Korenom.

Kandidati su nastupili na predizbornom skupu u Konjščini pred više od 200 sudionika, gdje je domaćin bio načelnik Mirko Krznar, a priključio se i predsjednik ZDS-a Stanko Belina. U svom izlaganju Plenković je rekao da su ovi izbori prilika da građani izraze neslaganje s aktualnom Kukuriku koalicijom koja se nije identificirala s postignućima u pristupnim pregovorima.

Program HDZ-a temelji se na platformi EPP-a koja naglašava put iz krize, preko reformi do rasta i zapošljaljvanja. U središtu programa su mali i srednji poduzetnici jer oni čine 99% europskog gospodarstva. 

Plenković je okupljene pozvao da izađu na izbore 25. svibnja i time ojačaju legitimitet budućih 11 hrvatskih zastupnika. Istaknuo je tri izborna cilja HDZ-a. Prvi je pobjeda kandidata Europske pučke stranke Jean Claude Junckera za predsjednika Europske komisije. Drugi je da lista HDZ-a i koalicijskih partnera ostvari najbolji rezultat? Treći cilj je da HDZ pojedinačno osvoji najveći broj mandata. Za kraj je poručio da će pobjeda HDZ-a na europskim izborima biti uvod u političke promjene koje slijede na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

 

 


955
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.