Autor: admin
Datum objave: 12.04.2014
Share
Komentari:


Učinci članstva Hrvatske u EU

Tribina u Sesvetama

Tribina »Učinci članstva Hrvatske u EU« u Sesvetama

 

Zastupnici Andrej Plenković i Ivana Maletić govorili su o dosadašnjim učincima članstva Hrvatske u EU i o mogućnostima u predstojećim godinama članstva

http://www.andrejplenkovic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=456:tribina-ucinci-clanstva-hrvatske-u-eu-u-sesvetama&catid=19:skupovi&Itemid=127

Na poziv predsjednika Područnog odbora HDZ-a Sesvete Ante Plazonića zastupnik Plenković, zajedno s kolegicom Ivanom Maletić, sudjelovao je na tribini u Sesvetama pred više od stotinu sudionika. Na skupu su bili i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić, koji se okupljenima i uvodno obratio te predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Mario Župan. Zastupnica Maletić govorila je o korištenju europskih fondova i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj i EU.

 

U svom izlaganju Plenković se osvrnuo na učinke prvih devet mjeseci članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Smatra da je upravo Vlada odgovorna što je početno iskustvo Hrvatsko kao nove članice EU obilježilo sramotno donošenje "lex Perković", slabo povlačenje sredstava iz europskih fondova te neodgovarajuće mjere za postupno okončanje Procedure prekomjernog proračunskog manjka.

 

Istaknuo je kako su HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu kroz brojne plenarne govore, zastupnička pitanja, obilaženja hrvatskih županija, organiziranja konferencija i tribina nastojali emancipirati europske teme hrvatskim građanima.

 

U kontekstu predstojećih europskih izbora 25. svibnja, Plenković je istaknuo tri cilja HDZ-a.

 

Prvi je da Jean-Claude Juncker kao kandidat Europske pučke stranke postane predsjednik Europske komisije. Drugi je da  lista HDZ-a i partnera ponovno dobije najveći broj glasova, a treći je da HDZ pojedinačno osvoji najviše mandata. Na tom putu svakako pomaže činjenica da HDZ-ovu listu čine kvalitetni i ozbiljni kandidati koji su se već dokazali radom u Europskom parlamentu i na drugim europskim poslovima.

 

Plenković je pozvao okupljene da se u što većem broju odazovu na europske izbore, jer  ponavljanje niske izlaznosti s prošlih europskih izbora ne bi bilo poželjno za vjerodostojnost Hrvatske kao nove članice Europske unije niti za legitimitet budućih europskih zastupnika.

5250
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.