Autor: admin
Datum objave: 29.05.2017
Share


'Ustašofilija i četnikofilija se jako dobro dopunjuju'

Pošten odnos među dvjema zemljama možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obje zemlje, a ne samo u jednoj - izjavio je Josipović

'Ustašofilija i četnikofilija se jako dobro dopunjuju'

https://www.vecernji.hr/vijesti/ustasofilija-i-cetnikofilija-se-jako-dobro-dopunjuju-1169116

- Pošten odnos među dvjema zemljama možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obje zemlje, a ne samo u jednoj - izjavio je Josipović za beogradski list Politiku.

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je da se ustašofilija u Hrvatskoj i četnikofilija u Srbiji "jako dobro dopunjuju" i poručio da se pošteni srpsko-hrvatski odnosi mogu graditi borbom protiv ekstremizama i nacionalizama.

- Pošten odnos među dvjema zemljama možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obje zemlje, a ne samo u jednoj - izjavio je Josipović za beogradski list Politiku. Odnosi Hrvatske i Srbije najgori od rata Zadatak je političara, radi dobrobiti obje zemlje, da grade dobre odnose i ja sam u to uložio puno truda, istaknuo je Josipović koji je boravio u Beogradu kao gost Beldoks festivala, gdje je prikazan film s antifašističkom tematikom "Neželjena baština" za koji je skladao glazbu.

Josipović je ponovio da su odnosi Hrvatske i Srbije "najgori od rata", dodajući da su tome znatno pridonijeli mediji. - Za loše odnose dviju zemalja, koji su najgori od rata, krivi su i mediji koji dobro sekundiraju. Smatram, ipak, da je rječnik srpskih medija tvrđi nego onih u Hrvatskoj - istaknuo je. Josipović se suglasio s ocjenama da u Hrvatskoj postoji ustašofilija, a u Srbiji četnikofilija, dvije politike koje se "jako dobro dopunjuju". Bivši predsjednik Hrvatske poručio je kako bi, da on odlučuje, istog trena skinuo ploču s ustaškim pozdravom u Jasenovcu.

238
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.