Autor: ES
Datum objave: 16.10.2016
Share


Velikan suvremene hrvatske političke scene

Nedvojbeno, gospodin Andrej Plenković


Nakon što je svoju diplomatsku karijeru pažljivo razvijao i uzlazno usmjeravao,ostavljajući osobni trag konstruktivnih ideja i utjecaja s poštovanjem, u svakoj od sredina u kojima je djelovao, hrvatskoj širokoj javnosti se izvrsno predstavio u velikoj kampanji za izbore hrvatskih parlamentaraca u EU Parlament i poslove u Bruxellesu.


Obilazeći tada zemlju,pokazao je vrsno poznavanje problematike svakoga kraja u koji je stizao i razgovarao.Prepoznat je kao ličnost znanja,stavova,stila i vizije i dobio na tim europarlamentarnim izbotrima veliku javnu potporu,znatno iznad i izvan stranačke baze iz koje je bio krenuo u EU kampanju.


Svoje domoljublje dokazao je snažnom i vizionarskom odlukom da iz komfora širokih europksih ambijenata i poslova(bio je dopredsjednikom Odbora vanjskih poslova EU i posebno posvećen rasponima pitanja Ukrajine i EU) da se iz toga velikoga svijeta i ljudi u njemu, vrati u domovinu,spreman cijelim bićem pomoći u stvaranju uvjeta za oporavak ugleda hrvatske unutarnje politike,detekcije i neutralizacije silnica koje su rapidno pridonosile urušavnaju zemlje i nastajanju stanovitog beznadja u najširoj javnosti hrvatske svakodnevice.


Fenomen rastućega partikularizma iz mnogh,pa i diametralno različitih izvora, počeo je ozbiljno nagrizati  javnu političku scenu s visokim rizicima za vrijednosti državnosti u svakodnevnom poimanju.


I gospodin Andrej Plenković odlučuje doći doma,u svoju dragu Hrvatsku i staviti joj se ukupnim osobnim i iskustvenim kapacitetom na puno raspolaganje.


Ostalo je znano.Pobjedjuje na izboru za predsjednika HDZ-a,  s velikim postotkom osvojenih glasova,što je i jaka baza za program,strategiju i taktiku u pristupu parlamentarnim izborima i stvaranju zdravih temelja i uvjeta za 9.saziv Sabora RH i 14. hrvatske Vlade.


S novom nadom, programom i vizijom kvalitetne budućnosti, korak po korak,i ustrajnom uzlaznošću, čeka se razdoblje Andreja Plenkovića u suvremenoj hrvatskoj iskustvenosti, s naznakama obzorja uspjeha za neposredno buduće vrijeme.   


Andrej Plenković,photos

https://www.google.hr/search?q=Andrej+Plenković&client=opera&hs=eMR&sa=N&biw=1745&bih=856&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwiG6rC9nN_PAhXFXBQKHfEmDhA4ChCwBAg8

1873
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.