Autor: admin
Datum objave: 10.12.2014
Share
Komentari:


VIZIJE..BUDUĆNOST..ŽIVOT...

akcije...kreacije

Profesor Dr.sc.Ivo Josipović, treći Predsjednik Republike Hrvatske, nosi impresivan raspon vrijednosti koje ga čine ličnošću autoriteta i utjecaja.

Ličnost znanosti i umjetnosti.

Znanstvenik u pravoslovnom području,redoviti profesor u programu Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,umjetnik,diplomirani glazbenik i profesor u programu zagrebačke Muzičke akademije.Skladatelj.

Političar s diplomatskom politurom, odmjeren, promišljen, analitičn i odgovoran oslonceam na temelje etike.

Pažljive eksplikacije

Ličnost  harmonije dubine i širine pripadanja svemu što je u fokusu pozornosti kao aktualno očekivano i moguće.

Reprezentant na svim razinama političke i diplomatske komunikacije u zemlji i svijetu.


Gospodja mr.sc.Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a za dužnost Predsjednika Republike Hrvatske…..

U svojim čestim javnim nastupima, i raznovrsnim u ambijentalnim modalitetima, gospodja mr.sc.Kitarović je metodološko-metodičkim izborom nastupa i javne riječi,smijerom razmišljanja, posve sukladna kretanju k dužnosti predsjednice izvršne vlasti, Vlade stranačkih boja.


Ad vocem izvršne vlasti,da li postoji modus da čelnici političkih stranaka, osobito pobjedničkih, s mjestima u Saboru, ostanu s ponosom čelnicima stranaka, a da u pristupu izvršnoj vlasti, mandataru za sastav Vlade i izbor ministara, posvete pozornost izboru najiskusnijih i najboljih, znanjem, stilom i organizacijom,  iz redova brojnoga članstva pobjedničke stranke ili koalicije za volumen potreba učinkovite izvršne vlasti zemlje….?


A procesi u tijeku i njihova vrijednost…?!

Naime, saborski zastupnici su to postali svojim imenima na listama stranaka koje su, izbornim rezultatima, ušle u sastav Sabora RH.

Pragmatične pojave ukazuju da su neki zastupnici s lista svojih matičnih stranaka koje su ih promovirale zastupnicima, tijekom mandata izgubili svoje članstvo u strankama, ali, individulano ostaju u statusu zastupnika, iako su bez 'izborne baze' bilo da su izostavljeni iz članstva stranaka ili su se osobno povukli iz redova matične stranke. 


Znači li da bi ta grupacija saborskih zastupnika trebala, dopunskim izborima, tražiti verifikaciju svojega zastupničkog mandata ili…… inercijom,( a da li je ona valjana?!)  nositi mandat do kraja….

……i da li je glas te grupacije saborskih zastupnika, svakoga pojedinačno,jednako vrijedan kao i ostalih, klasično biranih, sa stranačkih lista..?


Da li je sve izglasano u Saboru,glasovima u medjuvremenu nastalih slobodnih zastupnika koji, kao takvi, nisu i izborima birani, nego su postajali u 'hodu' - pravovaljano?


Pitanja ima, a dnevno - iskustvena pragma stvara sliku i vrijednosti nad kojima je korisno i potrebno s pažnjom  stati.


Gospodin Prof.dr.sc.Milan Kujundžić, je jedan od najvećih medicinskih znalaca i stručnjaka u znanstvenoj i kliničkoj praktičnoj aplikaciji znanja, u RH. To je dragocjenost koja gotovo imperatvno naznačuje potrebu punoga respekta i nakon izbornih dana i predsjedničke kampanje ove 2014.


I napokon – himna Republike Hrvatske!

Već četvrt stoljeća se državna himna sluša na dva načina.

Desnom rukom slijeva,na srcu,ili mirno spuštenih ruku uz tijelo.

Ta dvojakost pristupa državnom i nacionalnom simbolu – himni,zbunjuje vanjskoga promatrača….

Naši sportaši su u svojim medjunarodnim  nastupma izabrali – ruku na srcu,pa bi i ta finesa pristupa himni na jedinstveni način trebala biti regulirna vrstom dogovora ili prigodnoga propisa,

Pitanja ima,a valja nad njima i zastati – postupno ih rješavati kao prinos socijalnoj koheziji i kao vrijednom polazištu za objektivne uvjete napredka društva i države koja bi se trebala dičiti društvom,kao i društvo svojom državom.   

 

   

923
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.