Autor: admin
Datum objave: 24.06.2017
Share


VLADA RH

URED PREDSJEDNICE RH

VLADA RH

https://vlada.gov.hr/vijesti/8


Predsjednik Vlade Plenković čestitao Ramazanski Bajram

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-plenkovic-cestitao-ramazanski-bajram/21886

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković čestitao je predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i vjernicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski Bajram.

„U prigodi Ramazanskog Bajrama, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj upućujem najiskrenije čestitke. U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim da vam ovaj veliki blagdan donese obilje mira i sreće, radosti i obiteljskog zajedništva.

Bajram šerif mubarek olsun!“


Predsjednik Vlade Plenković na prijemu u prigodi blagdana Ramazanskog Bajrama

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-plenkovic-na-prijemu-u-prigodi-blagdana-ramazanskog-bajrama/21888

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na prijemu u prigodi obilježavanja blagdana Ramazanskog Bajrama, u nedjelju, 25. lipnja 2017. godine, u 14.00 sati, u Islamskom centru u Zagrebu (Prilaz Safet-bega Bašagića 1). 



Čestitka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u povodu Dana državnosti

https://vlada.gov.hr/vijesti/cestitka-predsjednika-vlade-andreja-plenkovica-u-povodu-dana-drzavnosti/21884

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima u povodu Dana državnosti:

„U teškim trenutcima za Republiku Hrvatsku, prije 26 godina, Hrvatski sabor je donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Bila je to potvrda jasnog očitovanja volje hrvatskog naroda za uspostavom samostalne države, iskazane i na referendumu o hrvatskoj samostalnosti održanom 19. svibnja 1991. godine.

 Slaveći Dan državnosti prisjećamo se zahtjevnog i dugog puta Hrvata prema samostalnoj državi. Stoga dugujemo trajno sjećanje i zahvalnost svima koji su obranili samostalnost, suverenost i cjelovitost Hrvatske u vrijeme agresije velikosrpskog Miloševićevog režima, a osobito hrvatskim braniteljima čija je žrtva ugrađena u temelje naše Domovine. Te žrtve i angažman cijelog hrvatskog naroda obavezuju nas da ustrajno gradimo suvremeno demokratsko hrvatsko društvo.

Hrvatska je danas članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza, predana ostvarenju strateških ciljeva – unapređenju odnosa sa susjednim zemljama, doprinosu globalnom miru i sigurnosti, jačanju međunarodnog prava i sustava međunarodnih odnosa kakav zajednički gradimo proteklih desetljeća.

Ostvarili smo političku stabilnost, postigli pozitivne gospodarske trendove kao dobar okvir za daljnji rast i razvoj. Nastavit ćemo s jačanjem konkurentnosti gospodarstva, povećanjem zaposlenosti te stabilizacijom javnih financija za bolji standard i demografsku revitalizaciju zemlje.

Drage Hrvatice i Hrvati u Domovini i inozemstvu,hrvatske građanke i građani, u ime Vlade Republike Hrvatske čestitam vam Dan državnosti!“




URED PREDSJEDNICE

http://predsjednica.hr/najave/9/9


Najava za subotu, 24. lipnja 2017.

Vukovar, Slavonski Brod, 24. lipnja 2017.

 VUKOVAR, MEMORIJALNI CENTAR DOMOVINSKOG RATA

10:00

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske nazočit će svečanoj promociji polaznika vojnih škola (Ulica Ive Tijardovića bb)

Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice Republike

 SLAVONSKI BROD, BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

13:45

Predsjednica Republike susrest će se s učenicima O.š. „Hugo Badalić“, autorima dokumentarnog filma na temu zagađenja zraka u Slavonskom Brodu „Brod šalje poziv u pomoć“ (Petra Krešimira IV. br. 1)

 14:25

Predsjednica Republike položit će cvijeće na Spomen-obilježje djeci poginuloj u Domovinskom ratu "Prekinuto djetinjstvo"


Najava za nedjelju, 25. lipnja 2017. Zagreb


ZAGREB

GRADSKO GROBLJE MIROGOJ

9:00

Predsjednica Republike položit će vijence na spomeniku Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju


ZAGREBAČKA KATEDRALA

10:00

Predsjednica Republike sudjelovat će na Sv. misi za Domovinu


ISLAMSKI CENTAR ZAGREB

14:00

Predsjednica Republike nazočit će svečanom Bajramskom prijemu (Prilaz Safvet bega Bašagića 1)

Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice Republike


URED PREDSJEDNICE REPUBLIKE

18:30

Prijem Predsjednice Republike u prigodi Dana državnosti (Pantovčak 241)

Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice Republike


NAPOMENA: Molimo predstavnike medija da u Ured predsjednice dođu do 16:00 sati

1123
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.