Autor: admin
Datum objave: 31.05.2017
Share


Vučić danas polaže zakletvu i preuzima dužnost predsednika Srbije

Tadić: Vučić će slediti autokratski kontinuitet

Vučić danas polaže zakletvu i preuzima dužnost predsednika Srbije

http://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/64390-vucic-danas-polaze-zakletvu-i-preuzima-duznost-predsednika-srbije

Dosadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije i stupiti na dužnost predsednika Republike Srbije.

Vučić će petogodišnji mandat početi polaganjem zakletve koja glasi:

"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih gradjana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".

Predsednica Skupštine Maja Gojković, kako je najavila, na posebnoj sednici pročitaće ostavku koju je Vučić u utorak podneo na mesto predsednika Vlade.

Pošto Skupština konstatuje ostavku, Vladi prestaje mandat i počinje da teče rok od 30 dana za izbor nove vlade.

Posle polaganja zakletve Vučiću će u zgradi na Andrićevom vencu dužnost predati odlazeći predsednik Republike Tomislav Nikolić.

Povodom stupanja Vučića na dužnost predsednika Srbije, više organizacija i pokreta najavilo je proteste u Beogradu.


Tadić: Vučić će slediti autokratski kontinuitet

http://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/64384-tadic-vucic-ce-slediti-autokratski-kontinuitet

 Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da je Aleksandar Vučić u prethodnih pet godina "poistovetio sebe s državom i postavio iznad zakona i institucija", i da će i kao predsednik Srbije "slediti kontinuitet autokratskog upravljanja".

Tadić je povodom predstojećeg stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije kazao za list "Danas" da je "besmisleno pitanje da li će Vučić sprovoditi kontinuitet politike Tomislava Nikolića jer ta politika ne postoji".

"Svi akteri na vlasti su u poslednjih pet godina samo marionete Aleksandra Vučića, tako je sve vreme od 2012. godine, nezavisno od toga da li obavlja funkciju prvog potpredsednika vlade ili premijera", kazao je lider SDS-a i bivši predsednik Srbije.

http://beta.rs/vesti/200-Predsednički%20izbori/58626-tadic-sns-unazadila-drustvo-podrzacemo-jankovica-ako-on-udje-u-drugi-krug


Najavljeni protesti povodom stupanja Vučića na dužnost predsednika Srbije

http://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/64189-najavljeni-protesti-povodom-stupanja-vucica-na-duznost-predsednika-srbije

Organizacija "Protiv diktature" najavila je danas da će u utorak i sredu, 30. i 31. maja, od 10 sati ispred Doma Narodne skupštine održati mirne proteste povodom stupanja dosadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića na dužnost predsednika.

Kako se navodi u saopštenju, povod za proteste je to što je za utorak zakazan početak vanrednog zasedanja Skupštine Srbije i poslednje obraćanje Vučića gradjanima s mesta predsednika Vlade, kada će i saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije, dok je najavljeno da će on u sredu položiti zakletvu i stupiti na funkciju predsednika Republike.

"Pozivamo sve gradjane da se pridruže mirnim protestima, gde će iskazati nezadovoljstvo i neslaganje s nelegitimnim izborima za predsednika Republike, koji su prouzrokovali i smenu na čelu Vlade", navodi se u saopštenju.

Organizacija na protest poziva i poslanike, članove i simpatizere svih stranaka, sve predstavnike opozicije, sindikate, nevladine organizacije i udruženja gradjana.

Vučić polaže zakletvu u sredu u podne

http://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/64337-vucic-poloze-zakletvu-u-sredu-u-podne


Aleksandar Vučić

https://hr.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Vučić


http://www.maxportal.hr/vijesti/vucicu-se-smijala-cijela-srbija-supruga-mu-je-izvanbracnu-kci-predstavljala-kao-mladu-sestru-2/


http://www.jutarnji.hr/tag/Aleksandar_Vučić


http://dnevnik.hr/tema/aleksandar+vucic/


photos Aleksandar Vučić

https://www.google.hr/search?q=Aleksandar+Vučić&client=opera&sa=N&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwi1_f3IqZnUAhWnC8AKHXUTBwc4ChCwBAgq&biw=1745&bih=855

666
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.