Autor: Dr.sc.Slobodan Elezović
Datum objave: 28.09.2013
Share
Komentari:


Vuk Kostić

Stefan u filmu Žena sa slomljenim nosem

Vuk Kostić,

kao Stefan u odnosu s Brankom Katić kao Biljanom,predstvalja u “tri priče o ljubavi” filma –Žena sa slomljenim nosem,kreacijiu koja je prototip kanona suvremene filmske glume u svjetkim omjerima.

Umjetnost Vuka Kostića je temeljena na iznimno razvijenoj introspketivnoj podlozi njegova bića,iz koje niču vrijednosti za svaku potrebnu formu, izraz i intenzitet akcije, s nastojanjem da ostvari profil lika ”za pamćenje”.

Vuk Kostić se “bez ostaka” i bez zadrške, prepušta rasponima smisla i značajki lika koji tumači, spreman da ga svim svojim kapacitetom, znanjima, snagom i inventivnom moći, brani do posljenje kapi.

Galerija njegovih likova, kao umjetničkih ostvarenja,već je stvorila značajan kapital umjetniku, koji, kao osobni kreativni ulog, može sve smionije ponuditi suvremenoj filmskoj produkciji i u najvećim svjetskim središtima 

Likom Stefana koji zaokuplja pažnju ljekarnice Biljane, stvara infinitezimalnu gradaciju odnosa koji kulminira probojem strastvenoga izraza u ljubavnom zagrljaju, iza paravana, u  spremištu ljekarne.

Mjesto i vrijeme radnje toga ključnog čina, Biljane i Stefana, simbolizira i emocionalnu plimu, naboj koji impreativno traži svoj ekspanizivni izraz…..

A taj izraz je, opet, i mjestom radnje i odorom protagonista scene, vrsta metafore u naznaci erotske snage koja je sugestivno, tek naznakama skicirana..

Imati Vuka Kostića u glumačkoj ekipi znači,nedvojbeno,osigurati uspjeh djelu.

937
Kategorije: Film
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.