Autor: admin
Datum objave: 29.09.2013
Share
Komentari:


Vuk Kostić

Balkanskom ulicom,tv-emisija

Vuk Kostic (Balkanskom ulicom) 1/2

http://www.youtube.com/watch?v=RZ5kx4_k53g

Vuk Kostic (Balkanskom ulicom) 2/2

http://www.youtube.com/watch?v=9AN2p5qJLuk

Vuk Kostić (Beograd 22. novembra, 1979) je srpski glumac.

Otac mu je poznat pozorišni i filmski glumac i trendmaker-a 70-tih i 80-tih, Mihajlo Kostić Pljaka, a unuk Nestora-nege Kostića, jednog od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju, pre drugog svetskog rata. Stariji mu je brat profesionalni ronilac.

Odrastao je na Vračaru. Glumačku karijeru započeo je još kao dečak igrajući u nekoliko filmova i u televizijskoj seriji Otvorena vrata. Sa 6 godina igrao je iu Ateljeu 212 u komadu Dušana Kovačevića "Sveti Georgije ubiva aždahu" u režiji Ljubomira Mucija Draškića, uloga Vane siroče. Istovremeno igra glavnu ulogu u dečijem komadu Kristine Nestlinger "Konrad" u režiji Zorana Ratkovića sa Oljom Grašič. Na televiziji snima drame "Vrenje", "Dom Bergmanovih" i brojne dečije obrazovne emisije i serije za decu: "Knjiga je da se čita", "Jezički zabavnik", "Ogledi iz stila", "Strašna Priča", itd

Pohađao je 11. Beogradsku Gimnaziju na Lekinom Brdu. Posle 3. razreda gimnazije je započeo studije, glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je na klasi sa Nenad Stojmenović, Sonjom Kolačarić, Bojanom Stefanović, Anom Maljević i Goranom Jevtićem. Diplomirao je juna 2001. godine predstavom "Mušica" (Rucante-a).

Pre završetka studija na 3. godini studija, Vuk počinje snimanje filma "Apsolutnih 100" iz 2001. godine. Srdana Golubovića, kojim hrabri režiser - kome je to prvi film i njegov glavni glumac kome je to takođe prvi igrani film postižu izuzetan uspeh u zemlji i inostranstvu. Vuk igra ulogu omladinskog šampiona u streljaštvu - Sašu Gordića. Pažnju na sebe je skrenuo ovom ulogom

Po završenim studijama Vuk upisuje postdiplomske studije iz istorije filma.

 

2008. Ljubav i drugi zločini - Stanislav

2007-2008. Ulica lipa - Ladni

2008. Gorki plodovi - Mirko Gagulić

2010. Žena sa slomljenim nosem – Stefan

 


“Novosti” vode na ručak Vuka Kostića

http://www.novosti.test.mainstream.rs/vesti/spektakl.147.html:436804-Novosti-vode-na-rucak-Vuka-Kostica

Mali Radojica ima sve, kao i Džejms Bond - lepotu, devojku koja ga voli, ortake koje nije izdao, najboljeg konja. Moja stranka bi bila protiv svih

……………………………………………................................

Šta bi danas pomoglo Srbiji?

 

- Tri sina i dve ćerke, to bi nas iščupalo. Ne znam da li ove generacije "minđušara" mogu to da izguraju, čini mi se da nemaju dovoljno snage, i ne verujem da bi oni preživeli ono što su, recimo, naši roditelji.

 

* Prihvatate li da su mnogi filmovi koji su ovde napravljeni poslednjih godina antisrpski, kako se u delu javnosti može čuti?

 

- U Srbiji je toliko teško da se uopšte napravi bilo kakav film, kao da ideš na Mont Everest. Možda je neko ovde i snimao antisrpske filmove, ali ih verovatno ja nisam gledao. Amerikanci, koji rešavaju problem slobode na planeti, napravili su brend od malog, dobrog Džordža iz Alabame, koji i kad je loš, onda su ga na to naterali zli političari i okolnosti. Samo, taj brend se u ozbiljnom kinematografskom svetu teško konzumira, jer se zna da je dobri Džordž iz Alabame marketinška industrija koja je ušla u film, a ne umetničko delo.

 

* Koja je najbolja osobina naših ljudi?

 

- Gostoprimstvo.

 

* Šta smatrate našom najvećom manom?

 

- Teške su to reči! Neću upasti u tu klopku! Imao bih silno da prigovorim, ali pošto sam fini, svileni nacionalista, govorim samo o dobrim stvarima.

 

* Gde biste najradije živeli?

 

- Ne bih izdržao bez Srbije, ali mogao bih povremeno da živim u Meksiku. Tamo je moj brat, radi kao profesionalni ronilac. Kad sam prvi put otišao da ga posetim, shvatio sam zašto u svim filmovima kauboji beže u Meksiko. Moj brat govori italijanski, španski, francuski, engleski je poneo iz kuće, pošto je naša majka prevodilac, nemački nešto malo. Kad sam upoznao njegovo društvo, a to su ronioci, surferi, fri-drajveri iz celog sveta, video sam da su oduševljeni. Oni misle da su svi Srbi kao moj brat - lepi, visoki, plavi, dobri, zanimljivi i uvek spremni da časte turu pića.

 

* Džejms Bond ili Mali Radojica?

 

- Više vučem na hajdučiju - Mali Radojica je jak, ne može mu niko ništa. On zna, ali neće da kaže, možeš da mu nabijaš klince pod nokte. Ima sve što treba - lepotu, devojku koja ga voli, ortake koje nije izdao, najboljeg konja. A ne znam da li bi Džejms Bond bio i ostao takva faca da je ovde.

 

* Od kojih reditelja očekujete pozive?

 

Od Klinta Istvuda, Kusturice s kojim sam radio, ali bih voleo da opet radim, Spilberga, Skorsezea.

 

* Kako počinje vaša omiljena filmska scena?

 

- U zapaljenu zgradu upadamo De Niro, Mel Gibson i ja.

 

* A ljubavna scena?

 

- Više volim da prevrćem kola s Nikom Noltijem, nego da se ljubim pred kamerama. Ne priželjkujem da snimam ljubavni film, nisam glumac-ljubavnik, mada se to po meni možda ne bi moglo reći. Ali, voleo bih da u nekom filmu budem partner Meril Strip ili Džulije Roberts.

 

* Da li ste mogli da se zaljubite u neku svoju partnerku?

 

- Nikada nisam bio u vezi ni sa jednom partnerkom s kojom sam igrao. Zaljubljive sam prirode, ali sam vojnik kad radim. Onaj ko je reditelj i vozi brod, on komanduje kuda se ide. Kad bi svako dandarisao šta hoće, potopili bismo se, tako da film i pozorište kao i vojska, nisu preterano demokratske zajednice.

 

* Čime žena može da vas osvoji?

 

- Visinom.

 

* Šta je najvažnije u ljubavi?

 

- Mogu samo da opišem Jelisavetu koja me je očarala - iskrena je, ne kalkuliše, dobronamerna, talentovana, duhovita - unese smeh i svetlost čim se pojavi.

 

* Šta nikada ne biste oprostili?

 

- Jelisaveta zna, ja ne znam, i to je dovoljno.

 

* Koja je vaša najlošija osobina?

 

- Kao i kod ostalih Srba - nema je.

 

* Kako biste sebe opisali?

 

- Nije dobro da neprijatelji znaju šta misliš o sebi.

 

* Šta mislite o gej brakovima?

 

- Nemam problem ni sa kim - ko koga voli, koga mrzi. Mene niko ne ugrožava, samo mislim da takvi brakovi nisu dobri za odrastanje dece - majka se mora imati.

 

* Kada biste se ženili putem oglasa, šta biste napisali?

 

- Visoko kvalifikovani radnik bira ženu - lepoticu sa puno vrlina. A imam dosta stavki, zahteva, bez dvadeset ne bih - te mora imat ovo, te ono, te ne smee ovako, nego onako...

 

* Šta je vaš džoker?

 

- Moj as iz rukava je smeh - volim da zasmejavam ljude, to mi čini plezir. Divno mi je kad su ljudi oko mene dobro raspoloženi, i spreman sam da svašta smislim za to.

1214
Kategorije: Razgovor
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.