Autor: admin
Datum objave: 27.03.2013
Share
Komentari:


Wales 1 Croatia 2

Agonising defeat in World Cup qualifier

Wales 1 Croatia 2: Agonising defeat in World Cup qualifier

http://www.dailypost.co.uk/sport-news/wales-football-team/2013/03/26/wales-croatia-world-cup-qualifying-55578-33067085/  

 

 Wales saw their hopes of World Cup qualification all but ended as Croatia came from a goal down late on to claim victory at the Liberty Stadium.

 

Gareth Bale had given Wales the lead from the penalty spot after Dejan Lovren had brought down Joe Ledley.

 

But goals inside the final 15 minutes from Lovren and Eduardo leave Wales 10 points adrift of the Group A pacesetters with only 12 left on the table for Chris Coleman’s side.

…………………………………………….

Lovren-s shot looked to be easy enough for the West Brom number one to save, but he failed to get behind it and it flew beyond him into the corner of the net.

 

Substitute Ivica Olic fired well over from Ivan Rakitic-s smart set-up, but the turnaround was completed when Eduardo volleyed home three minutes from time from a similar position to the chance Olic had missed moments earlier.

JUNAK EDUARDO

 

Protiv Srbije mu se želja nije ispunila, ali u Walesu je sve naplatio u 87. minuti!

 

“Ne bojte se za mene, u reprezentaciji mogu zabiti i da dođem s plaže, jer to je za mene poseban naboj. A kako neću zabiti kad sam ovako spreman kao sad, zdrav.” To nam je rekao Eduardo prije mjesec dana, najavljujući da se samo nada minutaži, za ostalo će se on pobrinuti.

 

Protiv Srbije mu se želja nije ispunila, gledao je utakmicu s klupe, a u Walesu je krenuo od prve minute. I do 87. minute činilo se da će biti jedan od krivaca što smo neplanirano posrnuli. Jer, onaj udarac glavom s nekoliko metara, to obično zabija ne trepnuvši. Onda još jedan promašaj glavom u nastavku, pa i onaj udarac s metar-dva, koji je skinuo Myhill. Večer iz noćne more, nismo naviknuli na takve promašaje.

 

No, sve je vratio i naplatio u 87. minuti, sjajan bijeg od čuvara, odlično primanje i vrhunsko 'bušenje’ velškog vratara ljevicom! U njegovu stilu, bio je to pravi Eduardo po 27. put, koliko nam je samo bodova donio dosad.

 

Ova dva izuzetno značajna, gol koji nas vodi prema Brazilu. Momak koji definitivno zaslužuje naklon do poda. I koji još jednom potvrđuje kako izbornik ima slatke brige kad su napadači u pitanju.

 

Tomo Ničota,

Jutarnji list l

883
Kategorije: Sportovi
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.