Autor: admin
Datum objave: 15.01.2015
Share
Komentari:


Zajedničke vanjske i sigurnosne politike te Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU-a

Zastupnik Andrej Plenković sudjelovao je kao potpredsjednik Odbora za vanjske poslove

Zastupnik Andrej Plenković sudjelovao je kao potpredsjednik Odbora za vanjske poslove u zajedničkoj raspravi o glavnim aspektima i temeljnim izborima Zajedničke vanjske i sigurnosne politike te Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU-a.

Plenković se zahvalio Visokoj predstavnici za vanjsku i sigurnosnu politiku Federici Mogherini na cjelovitom predstavljanju prioriteta i glavnom tajniku Europske službe za vanjsko djelovanje Pierru Vimontu na doprinosu u provedbi vanjske politike EU-a u proteklim godinama.

Mišljenja je da pitanje unutarnje sigurnosti nakon nedavnih tragičnih događaja u Parizu postaje jednako važno kao i globalno pozicioniranje Europske unije u skladu s prioritetima koji su definirani u programu rada nove Komisije. Plenković je istaknuo da je u idućih pet godina ključno osnažiti vanjskopolitički kredibilitet Unije. Dodao je da će i on osobno, kao svojevrsni portparol vanjske politike EU-a sa stajališta Europskog parlamenta i šef Izaslanstva za Ukrajinu, nastojati da zajedničke aktivnosti budu koordinirane i koherentne te da se postignu rezultati koji će dovesti do mira i stabilnosti u Ukrajini, koja je trenutno u fokusu Europske unije.

Federica Mogherini

http://en.wikipedia.org/wiki/Federica_Mogherini

Federica Mogherini (born 16 June 1973) is an Italian politician and diplomat who serves as High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy and Vice-President of the European Commission in the Juncker Commission since 1 November 2014.

Mogherini was Italy's Minister for Foreign Affairs and International Cooperation from 21 February 2014 until 31 October 2014 in the centre-left Cabinet of Matteo Renzi.She is a member of the Italian Democratic Party and the Party of European Socialists.

photos

https://www.google.hr/search?q=Federica+Mogherini&client=opera&sa=N&biw=931&bih=575&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=45S3VMCAEY_3as-7gfgI&ved=0CBoQsAQ4Cg

Pierre Vimont

http://en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Vimont

Pierre Vimont (born 15 June 1949) is the Secretary-General of the European External Action Service (EEAS)

photos

https://www.google.hr/search?q=Pierre+Vimont&client=opera&hs=aA4&sa=X&biw=931&bih=575&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=R5W3VNHoMcuvaZSXgKAB&ved=0CC8QsAQ

933
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.