Autor: admin
Datum objave: 11.02.2014
Share
Komentari:


Zastupnik Andrej Plenković gostovao je u emisiji Inside Brüssel

Austrijska nacionalna televizija ORF

Emisija ORF-a »Inside Brüssel«

http://www.andrejplenkovic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=363:emisija-orf-a-inside-


bruessel&catid=20:intervjui&Itemid=128

Zastupnik Andrej Plenković gostovao je u emisiji Inside Brüssel austrijske nacionalne televizije ORF

 

Glavne teme bile su: ocjena prvih pola godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji, situacija u Ukrajini, proširenje Unije i perspektiva Bosne i Hercegovine, gospodarska situacija u Europi, prava putnika u zrakoplovima te predstojeći izbori za Europski parlament.

 

U emisiji su također sudjelovale zastupnice Karin Kadenbach (S&D/Austrija), Elisabeth Schroedter (Klub zastupnika Zelenih/Njemačka) te zastupnik Libor Rouček (S&D/Češka Republika).




Radio France Inter (vrlo slušan u frankofonskim zemljama) organizira od listopada prošle godine niz emisija iz glavnih gradova Europske unije u kontekstu predstojećih izbora za Europski parlament u svibnju 2014.

Nakon emisija iz Bruxellesa, Budimpešte, Rima, Nikozije i Bukurešta, Radio France Inter  je u petak 24. siječnja emitirao emisiju »Tous des Européens« uživo iz Zagreba. 

U emisiji je gostovao i zastupnik Andrej Plenković koji je govorio o jasnoj europskoj orijentaciji Hrvatske koju je još 1990. zacrtao prvi predsjednik Franjo Tuđman. Pojasnio je niz aktualnih političkih i društvenih pitanja: referendumske inicijative (brak, Vukovar), prava nacionalnih manjina, poštivanje pravne stečevine EU i provedbu Europskog uhidbenog naloga.

Razgovor se vodio i o gospodarskim pitanjima, turizmu, brodogradilištima, reindustrijalizaciji, proizvodnji, strukturnim reformama, fiskalnoj konsolidaciji i stranim ulaganjima. Plenković je istaknuo hrvatske prioritete glede jačanja kompetitivnosti, kohezije i regionalnog razvoja. Naglasio je značaj malog i srednjeg poduzetništva za razvoj gospodarstva. Govorio je o strateškom značaju  riječke luke i njezine povezanosti s europskim prometnim koridorima. Zastupnik Plenković zauzeo se također za izgradnju Pelješkog mosta.

 


784
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.