Autor: admin
Datum objave: 09.06.2020
Share


Žene su UMIRALE ZA NJIM: Oženio je TITOVU UNUKU i živeo čist luksuz, a DANAS je situacija POTPUNO DRUGAČIJA

Bio je JUGOSLOVENSKI RIČARD GIR

Bio je JUGOSLOVENSKI RIČARD GIR i žene su UMIRALE ZA NJIM: Oženio je TITOVU UNUKU i živeo čist luksuz, a DANAS je situacija POTPUNO DRUGAČIJA

https://zena.blic.rs/puls-poznatih/bio-je-jugoslovenski-ricard-gir-i-zene-su-umirale-za-njim-ozenio-je-titovu-unuku-i/j9lbk1z


Bio je poznat kao veliki zavodnik, Ričard Gir stare Jugoslavije. Danas je daleko od svetskog glamura i jedva sastavlja kraj s krajem.

Hrvatski pozorišni, TV i filmski glumac Ranko Zidarić (53) diplomirao je 1990. na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu, a iste godine postao je i član Dramskog pozorišta „Gavella“. Devedesetih je bio u braku sa Sašom Broz, s kojom ima ćerku Saru, a sada je oženjen Ivanom Uhlik Zidarić s kojom ima ćerku Zoru.

Ranko je danas samostalni glumac koji retko javno govori o svojim pozorišnim angažmanima, a uskoro će zaigrati u premijeri „Slikari rudari“ prema tekstu Lija Hala, scenariste filma „Billy Elliot“.

– Izbegavam intervjue jer je teško govoriti o pravim temama. Pitanje broj dva je smatra li neko nas glumce pozvanim da o njima govorimo, kao i činjenica da svako otvaranje neke ozbiljne teme, koja nije o tome pijem li šejkove ili džogiram, izaziva niz sumanutih reakcija – kazao je Ranko za hrvatski portal jutranji.hr.

Glumac s više od 50 uloga na filmu, koji je na velikom platnu debitovao 1988. u Zafranovićevom ostvarenju „Aloha: praznik kurvi“ sa našom Nedom Arnerić, sada kaže da je poređenje sa Girom samo šala.

– Ja ovde ne mogu biti ni Ranko Zidarić, a kamoli Ričard Gir. Radim par serija i crtaća da sebi mogu kupiti novi bicikl, dok ovi u Holivudu od honorara sebi naprave tvrđavu – kazao je Ranko o glumcima u Hrvatskoj.

M.Z.M. 

Haloa praznik kurvi 1988 / Domaci film I. od II Deo

https://www.dailymotion.com/video/x32u0xq

Pretenciozna art drama Lordana Zafranovića esejistički se poigrava motivima erosa i thanatosa, no najviše pažnje privlače erotski prizori s Nedom Arnerić i Rankom Zidarićem.

https://www.dailymotion.com/video/x7a81cy

456
Kategorije: Razgovor
Developed by LELOO. All rights reserved.