Autor: admin
Datum objave: 03.05.2018
Share


ZKM i HND

Dovoljno je pri rezervaciji napomenuti da ste članovi Hrvatskog novinarskog društva i vrijedi popust 1+1, za svaku kupljenu ulaznicu, jednu ulaznicu dobivate besplatno

Izuzetno nam je zadovoljstvo ostvariti  vid suradnje u smislu da Zagrebačko kazalište mladih svim članovima Hrvatskog novinarskog društva omogući popust pri kupnji ulaznica za naše repertoarne predstave..


Dovoljno je pri rezervaciji napomenuti da su članovi Hrvatskog novinarskog društva.


Posebna ponuda za HND za konac ove sezone, svibanj i lipanj sročena je prema principu 1 + 1 (za svaku kupljenu ulaznicu, jednu ulaznicu darujemo), sve do početka sljedeće kazališne sezone.


Mi ćemo Vas redovno obavještavati o našem programu i predstavama,a na Vama je samo da ih prosljeđujete dalje svojim kolegama, koji se  mogu pojedinačno javljati i rezervirati ulaznice.

Primite srdačne pozdrave iz Zagrebačkog kazališta mladih!

Rezervacija ulaznica  .

Zagrebačko kazalište mladih  Teslina 7 ; 10000 Zagreb

PRODAJA & PROPAGANDA  tel:00385 1 4872561  fax:00385 1 4872551ZKM ponude za predstave u svibnju i lipnju 1+1, popust

Poštovane kolegice i kolege,

za sve članove Hrvatskog novinarskog društva, one iz Zagreba kao i one kolege koji se zateknu u Zagrebu,  važi ponuda ZKM-a za svibanj i lipanj. Dovoljno je pri rezervaciji napomenuti da ste članovi Hrvatskog novinarskog društva  i vrijedi popust 1+1, za svaku kupljenu ulaznicu, jednu ulaznicu dobivate besplatno. Tako sve do početka sljedeće sezone.

 Srdačno,  Tajništvo HND-aTIT ANDRONIK

redatelj: Igor Vuk Torbica


Izvedbe: subota, 5.5 ( izvedba s titlovima na engleskom jeziku ) u 20 sati / nedjelja, 6.5. u 20 sati / petak, 11.5. u 20 sati / subota, 12.5. u 20 sati / nedjelja, 13.5. u 20 sati


Nakon što je s uspjehom režirao Hinkemanna, ovjenčana brojnim nagradama, što mu je bilo prvo redateljsko ostvarenje u Hrvatskoj, Igor Vuk Torbica u ZKM-u režira ranu Shakespeareovu tragediju, na zagrebačkim pozornicama izvođenu prije mnogo godina. Tit Andronik smatra se Shakespeareovom prvom tragedijom i često tumači kao pokušaj emuliranja nasilnih i krvavih osvetničkih komada njegovih suvremenika, koje su bile iznimno popularne među gledateljima tijekom 16. stoljeća. Radnja je smještena u posljednje dane Rimskog Carstva i prati generala Tita Andronika koji se sa svojim četirima preživjelim sinovima (od njih dvadeset pet) vraća u Rim iz rata protiv Gota i kao ratne zarobljenike dovodi gotsku kraljicu Tamoru, njezina tri sina i ljubavnika Arona. Da bi udovoljio duhovima vlastitih mrtvih sinova, Tit žrtvuje Tamorina najstarijega sina, na što se Tamora zaklinje da će se osvetiti Titu i njegovoj obitelji. Tit potom odluči odbiti ponuđenu mu carsku krunu, čime započinje slijed jezovitih događanja koji naposljetku završava njegovim Titovim umorstvom kao žrtvom spletki na imperatorskom dvoru. U vrijeme nastanka iznimno omiljen komad upravo zbog uprizorenja senzacionalnih grozota, na koje su ondašnji gledatelji kao svjedoci javnih pogubljenja bili naviknuti, poslije se zbog promjene ukusa publike sve manje izvodi. No ispod žanrovske pomodnosti krije se bogata i uvijek aktualna građa o ljudskoj pohlepi, mržnji, osveti i okrutnosti.


Glume: Sreten Mokrović , Katarina Bistrović-Darvaš, Mia Biondić, Vedran Živolić, Dado Ćosić, Petar Leventić, Rakan Rushaidat, Robert Budak, Milivoj Beader, Jasmin Telalović, Frano Mašković, Adrian Pezdirc.

  Srdačan pozdrav, Marijana Malešević

145
Kategorije: Kazalište
Developed by LELOO. All rights reserved.