Autor: admin
Datum objave: 05.03.2014
Share
Komentari:


Značaj članstva Hrvatske u Europskoj uniji i korištenje svih mogućnosti za mlade generacije

Govor na konferenciji AIESEC-a

Govor na konferenciji AIESEC-a

http://www.andrejplenkovic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=394:govor-na-konferenciji-aiesec-a&catid=19:skupovi&Itemid=127

Zastupnik Plenković sudjelovao je na konferenciji o važnosti stjecanja međunarodnog iskustva za vrijeme studija

Na poziv međunarodne organizacije studenata ekonomije (AIESEC) zastupnik Plenković, zajedno s direktorom u Zagrebačkoj banci Damirom Brkićem i Ivom Marom Ljuštinom iz Instituta za razvoj obrazovanja, govorio je o programima mobilnosti za mlade poput programa Erasmus+ te projekta Jamstvo za mlade, koji pridonose bržem uključivanju mladih u tržište rada.

 

Pojasnio je značaj članstva Hrvatske u Europskoj uniji i korištenje svih mogućnosti za mlade generacije, a posebno slobode kretanja.

Konferencija »Model European Union Zagreb«

http://www.andrejplenkovic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=396:konferencija-model-european-union-zagreb&catid=19:skupovi&Itemid=127

Zastupnik Plenković sudjelovao je na posjećenoj konferenciji o modelu funkcioniranja Europske unije

U organizaciji Hrvatske edukacijske i razvojne mreže za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) i Hrvatske studentske asocijacije  zastupnik Plenković bio je jedan od govornika na konferenciji Model European Union Zagreb na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

U svom izlaganju Plenković je predstavio ključne aspekte svog rada kao zastupnika u Europskom parlamentu  i člana Odbora za proračun Parlamenta. Pozitivnim je ocijenio stalan porast relevantnosti institucije Europskog parlamenta u kontekstu cjelokupnog funkcioniranja Europske unije, jer više od 70% donesenih zakona na plenarnim sjednicama u Strasbourgu neposredno utječe na svakodnevni život građana Unije.

 

Govoreći o važnosti sudjelovanja na predstojećim europskim izborima, naglasio je da će  prvi put europske političke grupacije imenovati svoje kandidate za predsjednika Europske komisije, čime se nastoji dati jači legitimitet budućem čelniku Komisije, a samim time zainteresirati veći broj građana da izađu na opće europske izbore u svibnju 2014.

Plenković se osvrnuo i na slabu izlaznost građana na prvim izborima za Europski parlament u Hrvatskoj u travnju 2013. te je izrazio nadu da će se nakon niza aktivnosti hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu u pogledu senzibiliziranja građana za europske teme postići bolja izlaznost na predstojećim europskim izborima

768
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.