Autor: Mirjana Bobanac
Datum objave: 10.10.2011
Share
Komentari:


Štagalj,10.- 24.listopada,2011.

Čedomil Gros,Senka Jurković Gros,Biljana Knebl

ČEDOMIL GROS, SENKA JURKOVIĆ GROS I BILJANA KNEBL

Štagalj - 10. 10. – 24. 10. 2011.


Štagalj je, kako kažu rječnici, gospodarska zgrada u kojoj se čuva stočna hrana -slama, sijeno itd. U jednom takvom štaglju, koji je tik do štale u kojoj je donedavno bilo puno rogatog i repatog blaga, " sastaje se grupa umjetnika različitih generacija, različitih smjerova umjetnosti i još drugih različitosti. Sjedinjuje ih nesebična ljubav prema umjetnostima, pa u tom simpatičnom ruralnom ambijentu uživaju u druženju i doživljavanju glume, poezije, slikarstva i glazbe, te uz sve to još i u kostanjskom švedskom stolu. Tako taj nekadašnji štagalj postaje neka vrsta salona sa svim dobrim a nijednim lošim popratnim svojstvom..." napisao je akademik Vladimir Devide.
Štagalj tako biva prostor u kojem se dokidaju razlike između malog i velikoga, značajnog i neznačajnog, bitnog i onog manje bitnog. U Štaglju se spoznaje kako vidjeti drugo i drukčije. Tu se zanemaruju međe između mene i tebe, njega i nje i one ili onoga drugoga. Štagalj je mjesto susreta s mogućim sobom.

Čedomil Gros rođen je 1946. godine u Zagrebu. Izlagačkom se fotografijom počinje baviti odlaskom u mirovinu 2000. godine. Sa svojim radovima sudjelovao je na više od 110 natjecateljskih izložbi u zemlji i svijetu, na kojima je imao izloženih više od 220 radova, za što je dobio oko 30-ak nagrada. Sudjelovao je sa 115 radova na 32 skupne izložbe.
Za svoj rad stiče počasna umjetnička zvanja - AFIAP (Artist fotograf) Međunarodne federacije fotografske umjetnosti 2007. i počasnog zvanja MF FKZ (Majstor fotografije Fotokluba Zagreb) 2010. godine. Član je Fotokluba Zagreb od 2002. godine.

Biljana Knebl rođena je 1948. godine u Skopju. Završila je školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer grafičke tehnike, u Zagrebu.Dugi niz godina radi u izdavačkoj djelatnosti na poslu likovne opreme i grafičkog dizajna knjiga i drugih publikacija.Bavi se crtanjem i slikanjem u raznim tehnikama te ilustracijom, fotografijom i kaligrafijom. Članica Fotokluba Zagreb od 2008. godine

Senka Jurković Gros rođena je 1949. godine u Zagrebu. Od 2006, kada se počela baviti umjetničkom fotografijom, prihvaćeno joj je 106 fotografija na 54 natječajne izložbe za koje je bila 13 puta nagrađena. U tom periodu organizirala je 8 samostalnih izložbi. Član je Fotokluba Zagreb u kojem je stekla status istaknutog izlagača.
Štagalj, Dubrava kod Vrbovca,
Mirjana Bobanac
1142
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.